Bengt Öberg

Baserad på en verklig händelse

En liten by på Irlands västkust. Ett gammalt stenhus. En sorg, en längtan och en dröm om att hitta hem.

fredag 03 september 2021

Trettonåriga Mika har i flera år flytt undan sorgen efter sin pappa. Inte är det lättare sedan mammans nya kille och hans son Ruben flyttat in. För att stärka den nya familjen reser de tillsammans till byn Lisdoonvarna på Irland.

– Boken bygger på en verklig upplevelse som hände mig själv sommaren 1985, säger Pia Hagmar. Av en slump hamnade jag i den lilla byn Lisdoonvarna på Irlands västkust. Under en promenad fick jag syn på ett gammalt, förfallet stenhus. Det var då det hände. Jag kände omedelbart igen mig, trots att jag aldrig tidigare varit på Irland. En enorm sorg slog över mig och jag började gråta. Av detta har jag nu vävt ihop den historia som blivit boken Evighetens hus – Flykten.

Mikas mamma har ett fotografi på ett övergivet stenhus som hon tog vid ett besök i samma by för tjugo år sedan. Fotot väcker starka känslor i Mika – en otröstlig sorg som hon inte vet var den kommer ifrån. Och precis som sin mamma känner hon igen sig, trots att hon aldrig varit där. Målet med familjeresan är inte bara att stärka den nya familjen utan också att hitta huset och lära sig mer om dess historia. Men väl framme verkar inga bybor känna till det. I stället händer märkliga saker. Och vem är egentligen flickan som är så kusligt lik Mika?

– År 2019 återvände jag till byn i förhoppningen att hitta huset igen och försöka ta reda på mer om dess historia. Vad jag upplevde då var ännu märkligare än det jag hade upplevt vid mitt första besök. Men vad det var, det får man veta först när andra boken i serien kommer! säger Pia.

89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår