Bokvåren 2022

Bokvåren på B. Wahlströms bjuder på massor av spännande läsning för barn och unga!

Ida Ömalm Ronvall har uppmärksammats stort för Inte som du och Säg nåt då!. Hennes nya bok, En hemlig syster, är en roman om familjehemligheter och lögner. David Renklints Järnhanden är den första delen i en storslagen trilogi om en modig flicka som kastas in i en värld av pirater, blodhajar och havsmonster. Faktaboken Planeten, klimatet & framtiden – vad kan vi göra? förklarar på ett lättbegripligt sätt hur vi människor påverkar klimatet och planeten, och vad vi tillsammans kan göra annorlunda. En bok som blandar fakta och filosofiska frågor med tips och inspiration av forskaren Åsa Callmer och författaren Anja Gatu.

torsdag 09 december 2021

Januari

Läsålder 6-9 år

Bråkdrakarna flyttar in av Natalie Jane Prior 

Där syskonen Ava och Jack bor flyger vilda drakar på himlen. När Ava och Jacks föräldrar bestämmer sig för att ta hand om två små drakar, blir syskonen överlyckliga. Men att lära bråkiga drakar att uppföra sig är inte det lättaste! Drakarna Graun och Fafnine ser jättegulliga ut, men redan första dagen går massor på tok. Första delen i en ny, välskriven, fartig och äventyrlig serie.
Utgivningsdatum 10 januari

Läsålder 12-15 år

En hemlig syster av Ida Ömalm Ronvall 

Isaks och Fannys vägar hade förmodligen aldrig korsats om det inte vore för pappret Isak hittar inne på sin pappas kontor. På pappret står det: bekräftelse av faderskap. Vad gör man när man upptäcker att man har en hemlig syster? En hemlig syster är en roman om familjehemligheter och lögner. Det är även en bok om vänskap, kärlek och om att försöka hitta sig själv när man står med ena foten i ungdomen och den andra i vuxenvärlden.
Utgivningsdatum 21 januari

Unga vuxna

Creepypasta av Jack Werner 

Creepypasta kom ut 2014. Året därpå blev den en podd. Nu är Creepypodden en av Sveriges absolut största, men boken har i åratal varit slutsåld och omöjlig att få tag i. Tills nu. Äntligen kommer den unika nätskräckantologin Creepypasta – spökhistorier från internet ut i en omarbetad nyutgåva.
Utgivningsdatum 13 januari

Mars

Läsålder 6-9 år

Ninja Kid 5: Ninjaklonerna av Anh Do 

Eftersom Nelson och Kenny ofta måste rycka ut och bekämpa skurkar i hemlighet, började deras kompisar undra vart de hela tiden tog vägen. Då uppfann Nelsons farmor varsin klon åt dem. Robot-Nelson och Robot-Kenny är snabbare, smartare och till och med bättre på att dansa. Men ingen får någonsin ana hur det ligger till!
Utgivningsdatum 4 mars

Läsålder 9-12 år

Rävpojken av Eva Hildén 

Plötsligt börjar det hända konstiga saker i huset där Sanna bor. Hon hör märkliga ljud från lägenheten ovanför, trots att det är mitt i natten. Hissen åker av sig själv och stannar på våning fyra. En dörr in till en lägenhet står på glänt men när Sanna ropar är det ingen som svarar. Samtidigt ser hon en räv smyga omkring, nästan som att den försöker visa henne något.
Utgivningsdatum 11 mars

Järnhanden av David Renklint 

Embla blir vittne till en strid mellan två piratskepp och när krutröken har lagt sig är hon den enda levande människan kvar i havsviken. Hon kryssar mellan blodtörstiga hajar och i vattnet hittar hon det som piraterna slogs om: en kista. Hon förväntar sig att finna en skatt, men i kistan finns bara en rostig dolk. Legenden säger att det vilar en förbannelse över dolken och Embla inser snabbt att hon inte har något val – hon måste följa dolkens vilja. Det blir början på en resa som tar Embla till delar av världen som hon bara har hört om i sagor. Första delen i en storslagen trilogi!
Utgivningsdatum 18 mars

Vägen hem av Pia Hagmar 

Resan till Irland har förändrat Mikas liv. Hon slits sönder av längtan efter Caitlin, flickan hon träffade där, flickan som känns som en syster och är så lik Mika att det är kusligt. Vägen hem, uppföljaren till Flykten, är en gåtfull historia som bygger på verkliga händelser. Det är också berättelsen om två familjer som är sammanlänkade genom tiden och om en fruktansvärd period i Irlands historia som fortfarande lever kvar i människors hjärtan.
Utgivningsdatum 18 mars

April

Läsålder 6-9 år

Den busiga kattungen av Paula Harrison 

Ett slott är inte en bra plats att ha husdjur på, men prinsessan Beatrice kan inte rå för att hon jämt hittar ett nytt litet djur att hjälpa. En dag hittar hon en ensam liten kattunge och bestämmer sig för att ta hand om den, fast bara tills hon hittat kattungens riktiga matte eller husse. När den rymmer från prinsessans rum måste hon leta i de stora, mörka salarna. Hon försöker vara modig, men så händer det som inte får hända ...
Utgivningsdatum 19 april

Läsålder 9-12 år

Planeten, klimatet & framtiden: vad kan vi göra? av Åsa Callmer och Anja Gatu 

Den här boken förklarar på ett lättbegripligt sätt hur vi människor påverkar klimatet och planeten, och vad vi tillsammans kan göra annorlunda. Boken blandar fakta och filosofiska frågor med tips och inspiration för hur man kan påverka och förändra, och tar barnens frågor och oro inför framtiden på allvar. Åsa Callmer har forskat om hållbar omställning och hållbar konsumtion och disputerade 2020 vid KTH i Stockholm. Anja Gatu är ekonomisk-historiker, journalist och barnboksförfattare.
Utgivningsdatum 22 april

Läsålder 12-15 år

Flykten från Falaise av John Flanagan 

Efter att planen att rädda prins Giles från den ondskefulla baronen har misslyckats sitter Will och Maddie fängslade i slottet Falaise. För att kunna återvända hem måste de överlista baronen och ta sig ner från det höga tornet. Deras vänner kommer för att hjälpa till och ett tag ser det ut som att de ska lyckas, men de inser snart att de har underskattat baronen. Dessutom måste de fortfarande komma på ett sätt att rädda prinsen.
Utgivningsdatum 8 april

189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2022
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2022
79 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2022
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2022
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2022
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2022
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2022
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2022
188 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2022
179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2022

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår