KOLA production

Följ med Embla på ett maffigt piratäventyr

Med böckerna Blixtbarn och Blixtregn har David Renklint skrivit in sig i svensk fantasy. Nu är han aktuell med första delen i en storslagen trilogi om en modig flicka som kastas in i en värld av pirater, blodhajar och havsmonster

fredag 11 mars 2022

Embla blir vittne till en strid mellan två piratskepp och när krutröken har lagt sig hittar hon det som piraterna slogs om: en kista som har sköljts in mot ön där Embla bor. Hon förväntar sig att finna en skatt, men i kistan finns bara en gammal dolk. Legenden säger att det vilar en förbannelse över dolken och Embla inser snabbt att hon inte har något val - hon måste följa dolkens vilja. Det blir början på en resa som tar Embla till delar av världen som hon bara har hört om i sagor.

-Jag planterade tidigt ishavspirater västerut i böckerna Blixtbarn och Blixtregn som en del av världsbygget, men då visste jag inte att jag skulle få det stora nöjet att faktiskt utforska dem. Och vem älskar inte pirater? Dessutom är pirater så intressanta därför att jag älskar gråzoner. Precis som i mina tidigare fantasyböcker är det här ingen svartvit värld där alla enkelt delas in i goda eller onda. Piratmiljön blev den perfekta platsen att utforska det, säger David Renklint.

Tillsammans med kapten Järnhand och skeppet Olycksfågelns besättning ger Embla sig ut på en resa som tar henne till delar av världen som hon bara har hört om i sagor. En resa som visar sig bli på liv och död.

-Som läsare får man följa med på ett spännande piratäventyr med många intressanta och stundtals läskiga karaktärer och varelser. I Järnhanden kommer Embla verkligen få sin önskan om att bli en äventyrande pirat besannad. Med råge!

159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2022
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2022

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår