Hösten på B. Wahlströms

Christina Lindströms Hugo och kepskampen har under många år varit en favorit hos läsarna i mellanåldern. Nu kommer hon med en ny bok för 9-12 år, full med humor och spänning. Ömer Oguz jobbar till vardags som pressekreterare hos integrations- och migrationsministern. I höst debuterar han med första delen i serien Elektrogänget, en actionfylld bok om om ett gäng oväntade superhjältar. Och så kommer äntligen andra delen i serien om Amari som upptäcker att hon har magiska krafter. Den som väntar på något gott...

tisdag 09 augusti 2022

AUGUSTI

Läsålder 6-9

Den försvunna hundvalpen - Prinsessan och djuren 2 av Paula Harrison

I serien Prinsessan och djuren hjälper Bea djur som behöver nya hem, men det gäller att hålla allt hemligt! Med ett glänsande folieomslag och underbara illustrationer är detta den perfekta serien för djurälskande läsare, från sex år och uppåt. En söt läskaramell med lagom mycket spänning och bus.
Utgivningsdatum 5 augusti

Rädda hunden - Maggot & Molly 1 av Pia Hagmar

Maggot Larsson vet att han inte duger. Alla tycker att han gör fel, till och med hans egen pappa. Molly duger inte heller. Hon pratar för mycket och är inte alls så söt som hennes mamma hårfrisörskan tycker att hon borde vara. Men när Maggot & Molly träffas händer något. Tillsammans blir de starka. Tillsammans vågar de.
Första delen i en ny spänningsserie.
Utgivningsdatum 19 augusti

SEPTEMBER

Läsålder 6-9

Strömavbrottet - Hemliga klubben 2 av Johanna Schreiber och Frida Malmgren

Hösten är här och Elvira, Arvid och Leo har lagt sina sista pengar på att köpa lampor och sladdar till klubbhuset. Men så händer det som inte får hända: det blir strömavbrott i hela huset! Och precis innan strömavbrottet gick deras granne Linnea ner i källaren. Samtidigt som husets fruktansvärda fastighetsskötare. Det går rykten om att han låser in människor i ett hemligt rum. Tänk om det är sant!? Hemliga Klubben inser att de har ett uppdrag: de måste rädda Linnea. Men för att göra det måste de smyga ner i den kolsvarta källaren, utan att bli upptäckta …
Utgivningsdatum 30 september

Läsålder 9-12

Totalt bortglömd av Christina Lindström

Gabriel har en stor familj, de är så många att det faktiskt är svårt att hålla reda på alla. Det blir smärtsamt tydligt för Gabriel när familjen ska åka på semester till Tyskland och helt enkelt glömmer Gabriel! När föräldrarna upptäcker att ett barn saknas är de redan på färjan och Gabriel får acceptera att han är ensam hemma med hunden Beppe.
För att lugna både sig själv och Beppe tar han en promenad, och då hittar han ett mystiskt brev. Någon hotar att bränna ner Gabriels skola, om han inte lyckas hitta en stor summa pengar som är gömda någonstans i stan. Gabriel fattar ingenting. Vem vill bränna ner skolan? Varför? Och vad har han med saken att göra?

Utgivningsdatum 16 september

Den första striden - Elektrogänget 1 av Ömer Oguz

Sienna blev bortlämnad som bebis och har sedan dess flyttat mellan olika fosterhem. Nu får Sienna en sista chans, när hon anländer till Madame L:s stora hus. Där bor redan tre andra föräldralösa barn och Sienna gör återigen sitt bästa för att inte vara till besvär. Snart inser hon dock att det är något mystiskt som pågår i huset. Det verkar som att de andra barnen har olika … krafter?
Den första striden är den första delen i serien Elektrogänget. En actionfylld bok om ett gäng oväntade superhjältar, men även om ensamhet och vänskap.
Utgivningsdatum 23 september

Läsålder 15+

Giftig Rök av Tiffany D. Jackson

Marigold och hennes familj har precis flyttat. Hennes mamma har fått ett nytt jobb och i jobbet ingår ett hus där de får bo gratis. Det är ett vackert hus i ett lugnt område, men snart börjar saker hända. Föremål försvinner, dörrar öppnas av sig själva och ibland sveper en konstig lukt genom huset som bara Marigold tycks uppfatta.
Giftig rök är en suggestiv spökhistoria, med inslag av klassiska skräckfilms-element.
Utgivningsdatum 9 september

OKTOBER

Läsålder 6-9

Fixare, skräddare, katt, spion - Kattspionerna på Rosengård 4 av Anja Gatu och Anna Nilsson

Det är höst och djuren på Rosengård förbereder en rolig halloweenfest. Men vad har hänt med hunden Atlas? Samira Karlsson har inte sett sin kompis på flera dagar och det oroar henne. På hundrastplatsen får hon veta att han har skadat sig, men märkliga rykten surrar om vad som egentligen hänt Atlas och varför.
Utgivningsdatum 7 oktober

Läsålder 9-12

Stenhjärtat av David Renklint

Embla är äntligen hemma på Almön igen, efter äventyren med kapten Järnhand. Men ingenting är som det ska. Dimvattnet som var tänkt att lindra mammas sjukdom verkar inte hjälpa. Ön och dess almar beter sig annorlunda och fler och fler människor väljer att lämna ön. Högerhanden av järn som Embla fick under striden mot järngriman Castra är svår att använda. Och det värsta av allt är att folk fortfarande är ute efter Grimdolken, och Embla behöver göra allt i sin makt för att dolken inte ska hamna i fel händer.
Andra delen i en storslagen trilogi om en modig flicka som kastas in i en värld av pirater, blodhajar och havsmonster.
Utgivningsdatum 7 oktober

Legenden om julen av Eva Hildén

Silje och Isidor lever i en framtid där julen inte finns. Det talas om den ibland, som en saga, något som kanske har existerat men förmodligen inte. En dag visar deras lärare en bok – Julens traditioner. Barnen sitter som trollbundna när de tittar på de vackra bilderna, men dagen efter är läraren försvunnen och rektorn meddelar att boken är förbjuden. Det blir startskottet på Siljes och Isidors kamp för att få reda på mer om julen. Varför slutade människor att fira den? När blev snön giftig? Kan det verkligen stämma att det kom en skäggig, rödklädd gubbe med massa paket?
Utgivningsdatum 14 oktober

Rysare i juletid - nio berättelser - antologi

Lova tänder eld på Gävlebocken och får sedan besök av en varelse som vill lära henne en läxa. Aiza, som länge försökt dölja en hemsk hemlighet, firar jul med sin pojkväns familj och får ett paket som ingen av de andra säger sig veta vem det är ifrån. Adrian tänker skrämma sina småkusiner och köper en gammal getmask så han kan klä ut sig till julbock. På julaftons kväll väntar någon utanför huset, vars ansikte påminner om den där masken. Och den är inte ensam.
Rysare i juletid består av nio berättelser som utspelar sig under mångas favorithögtid, men som garanterat får läsaren att rysa i stället för att mysa ...
Utgivningsdatum 21 oktober

Drömväsen av Lena Ollmark

Mardrömmarna som förföljt Tess är borta. Sorgen efter hennes bästa vän Elle, som dog i en bilolycka, hade fått henne att tro att mardrömmar kunde skada på riktigt. Men allt det där låg bakom henne nu. Hon hade fått många nya vänner och kanske till och med skulle väljas till skolans Lucia. Och för första gången i sitt liv var Tess kär - i André.
Men så börjar en spökhistoria sprida sig. Den handlar om en mardröm där barn försvinner. Så en dag är Tess lillebror Oscar borta. André och Tess måste tillsammans hitta in i mardrömmarna och Nattlandet igen innan det är för sent.
Utgivningsdatum 28 oktober

NOVEMBER

Läsålder 9-12

Amari och det farliga spelet av B. B. Alston

Efter att Amari hittade sin bror har saker lugnat ner sig. Men lugnet blir kortvarigt. Rivaliteten mellan eleverna hårdnar och brodern Quintons förbannelse blir bara värre och värre. Mitt i allt detta får Amari höra om en tävling, där det ska avgöras vem som ska bli Nattbrödernas efterträdare. Amari tackar först nej, hon har fullt upp med skolan och sin bror, som mår allt sämre. Men när hon inser att vinsten skulle kunna innebära en chans att rädda Quinton från hans förbannelse ändrar hon sig. Frågan är inte bara om hon kommer vinna det farliga spelet, utan om hon över huvud taget kommer överleva.
Utgivningsdatum 11 november

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår