Fotograf: Kolin Mendez

En suggestiv spökhistoria

Har Marigolds vanföreställningar kommit tillbaka eller är det verkligen någon eller något som är ute efter henne?

torsdag 08 september 2022

Marigold och hennes familj – mamma, bror, bonuspappa och bonussyster – har precis flyttat. Hennes mamma har fått ett nytt jobb och i jobbet ingår ett hus där de får bo gratis. Det är ett vackert hus i ett lugnt område, men snart börjar saker hända. Föremål försvinner, dörrar öppnas av sig själva och ibland sveper en konstig lukt genom huset som bara Marigold tycks uppfatta.

– Oftast när jag besöker en ny stad går jag på spökpromenader och lär mig mer om samhällets mörka sida. Jag har läst så mycket och gått på så många turer i hemsökta hus och därifrån hämtade jag inspiration till Giftig rök, säger Tiffany D Jackson i en intervju med Diversebooks.

Lillasyster Piper trivs i det nya hemmet och hon pratar mycket om sin nya vän. En låtsasvän, tänker föräldrarna, men det är något som inte stämmer. Piper säger att huset egentligen tillhör vännen, och att vännen vill bli av med Marigold. De vuxna litar inte på Marigold, kanske för att hela hennes tonår har präglats av psykisk ohälsa och vanföreställningar, och till slut börjar Marigold själv tvivla på vad som är sant och inte.

– Jag gör mycket research när jag börjar med en ny bok för jag vill att den ska kännas så autentisk och verklig som möjligt. Jag brukar prata med advokater, doktorer och psykologer för att få en känsla för det jag skriver om, säger Tiffany till Arkana. Jag vill gå i mina karaktärers skor för att förstå vad de går igenom.

Sakta börjar sprickor anas i det perfekta huset, sprickor där giftig rök kan komma in … Vem eller vad är det egentligen som vill bli av med Marigold?

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår