Fotograf: Lina E Adamo

Första delen i serien Elektrogänget!

Sienna blev bortlämnad som bebis och har sedan dess flyttat mellan olika fosterhem. Trots att hon har försökt att passa in har ingen av familjerna velat adoptera henne, de säger att hon är konstig, att hon är obehaglig. Nu får Sienna en sista chans, när hon anländer till Madame L:s stora hus. Ett hus som kommer att förändra allt ...

onsdag 21 september 2022

Hos Madame L bor redan tre andra föräldralösa barn, och Sienna inser snart att det är något mystiskt som pågår i huset. Det verkar som att de andra barnen har olika… krafter? När Sienna en dag smyger ned i källaren hittar hon dokument som ska ställa allt på ända.

Dokumenten handlar om henne, de andra barnen och en kärnkraftsolycka som inträffade kort efter att Sienna föddes. Hänger olyckan ihop med barnens krafter, och innebär det att även Sienna har övernaturliga förmågor?

– När min dotter var liten brukade vi rita serietidningar och berätta sagor tillsammans, och idén till Elektrogänget uppstod under en sådan sagostund. Jag är dessutom uppvuxen med serietidningar och älskar att läsa i det formatet, något jag försöker efterlikna med Elektrogänget. Jag vill att läsaren ska sugas in i den fartfyllda och händelserika berättelsen och fortsätta läsa sida efter sida utan att kunna slita sig, precis som jag gjorde med mina serietidningar som barn, säger Ömer Oguz.

Den första striden är den första delen i serien Elektrogänget. Det är en actionfylld bok om ett gäng oväntade superhjältar, men även om ensamhet och vänskap. Ömer har också försökt skapa en bred mångfald i sin historia.

– Alla barn ska kunna identifiera sig i superhjältar. Oavsett om du sitter i rullstol, är blind eller tillhör en minoritetsgrupp i samhället så är det viktigt att du får se någon som ser ut som dig själv representerad i böcker och filmer. Det är jätteviktigt för mig, och därför har även huvudkaraktärerna i boken olika attribut som sticker ut från normen, berättar Ömer.

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår