Intervju med Jesper Tillberg

"Jag har velat skriva en bok för dem som älskar fotboll men hatar böcker, men också en spännande historia för dem som älskar böcker men hatar fotboll. Jag tycker alla som är unga eller någon gång har varit det ska läsa boken! Och alla som gillar fotboll, oavsett ålder."

Hög press är första delen i en ny fotbollsserie av Jesper Tillberg. I samband med släppet av boken har vi frågat Jesper vad som inspirerat honom i skrivandet av boken, vad som händer karaktärerna i boken härnäst samt vilka han vill ska läsa Hög press. 

Vad inspirerade dig i skrivandet av din bok Hög press?

Jag är inspirerad av sagan om tränaren José Mourinho, "el traductor" som han kallats när han assisterade i Barcelona, idag huvudtränare i Chelsea. Mourinho blev "the Special One" mycket tack vare att han hjälpte till att översätta när en känd engelsk tränare kom till Portugal. Dessutom är jag inspirerad av filmen the Breakfast Club och boken (och filmen) Rumblefish som handlar om att hitta sig själv när du är ung. Alla blåsiga dagar och kvällar – i vissa fall till och med nätter – som ungdomstränare har förstås inspirerat mig när jag coachat, pratat och snappat upp unga killars och tjejers tankar om livet. 

Del två i serien kommer redan till hösten. Kan du hinta redan nu om vad som händer karaktärerna i boken?

I uppföljaren "Dödens grupp" åker huvudpersonen Tom på träningsläger till Italien med laget som han hjälper till med att träna (och översätta). I Italien och därefter i en stor cup sätts Tom på tufft prov när han ska leda spelare som är äldre än honom själv. Hur ska han klara det? Särskilt lagets stjärna, Lotta. Hon vill inte ledas av en "snorunge". Dessutom utvecklas relationen mellan italienska Giulietta och Tom, samtidigt som livet i skolan rullar på där Linda undrar vad han håller på med egentligen. Hip hop-kompisen Willy kommer till oanad hjälp. Och så får titeln "Dödens grupp" en dubbeltydig mening när allt håller på att gå riktigt illa… 

Vem vill du ska läsa din bok?

Jag har velat skriva en bok för dem som älskar fotboll men hatar böcker, men också en spännande historia för dem som älskar böcker men hatar fotboll. Jag tycker alla som är unga eller någon gång har varit det ska läsa boken (leende). Och alla som gillar fotboll, oavsett ålder. Zlatan tycker jag ska läsa den. Och en av hans gamla tränare, en viss José Mourinho. 

Läs mer om boken Hög press här!

För kontakt med författaren eller beställning av recensionsexemplar hör av dig till:
Jenny Zunko PR- och kommunikationsansvarig
jenny.zunko@wahlstroms.se

97813264_HogPrescmyk_10740.jpg

477_Image1.jpg