Alva 12 - Alvas bästa sommarlov

Genre

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Alva 12 - Alvas bästa sommarlov

av Pernilla Gesén

Äntligen sommarlov! Precis som förra sommaren ska Alva och hennes mamma vara flera veckor i ett hus tillsammans med Fabians familj. Det här året har Alva i hemlighet bjudit ut några gäster på midsommarafton. Men innan Alva hinner oroa sig för mycket för hur det ska gå, blir hennes älskade hund Alf så sjuk att inte ens veterinären kan säga om han kommer att klara sig. Samma sommar hinner Alva också vara med på det perfekta bröllopet och inser att det kanske är som mamma säger, ju fler människor man älskar, desto rikare är man.

I den sista boken i Pernilla Geséns populära serie slutar Alva i lågstadiet. Det är ett finstämt och vackert avsked av Alva och alla i hennes närhet, skriven med stor respekt för de unga läsarna. Christina Alvner står för de fina och uttrycksfulla illustrationerna.

Röster om Alva-böckerna
”Jag faller handlöst för Geséns vardagsnära och hoppfulla text. Alva är en mycket levnadsvarm person. Kärlek, sorg, vänskap och de starka banden till mamma och pappa – allt berättas med humor, allvar och medkänsla.”
BTJ

”En utmärkt bok, mitt i vardagen, med verkliga människor och riktiga problem utan enkla lösningar. Gesén lyckas också ovanligt väl med att skildra killar, tjejer, män och kvinnor på ett jämställt och nyanserat sätt.”
BTJ

”Pernilla Gesén tar här upp ett känsligt och jobbigt ämne på ett roligt sätt. Texten är skriven utifrån Alvas perspektiv och det är lätt för barn att känna igen sig i Alvas känslor.”
BTJ

"Pernilla Geséns tolfte bok om viljestarka och påhittiga Alva är innerlig och välskriven som de tidigare böckerna i serien. På ett utmärkt sätt belyser hon problemen och lyckan med att ha två familjer. Det är både härligt och besvärligt att ha så många vuxna att tycka om. Christina Alvners uttrycksfulla illustrationer förstärker texten. Alvas bästa sommarlov rekommenderas varmt."
BTJ-häftet nr 12, 2015. Lektör Annika Andersson

Format Inbunden

ISBN 9789132165924


FormatE-bok

ISBN 9789132165931


Utg.datum 2015-04-28

Sidor 128

Illustratör Christina Alvner

Pernilla Gesén

Pernilla Gesén har på sina snart femton år som författare hunnit skriva ungefär 40 böcker. Med bland annat sina serier om Alva och Klass 7B, och bilderböckerna om Lova och hennes pappa, har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna och hennes böcker är alltid med på bibliotekens topplistor över de mest utlånade.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1724 x 2492

Storlek 2,57 MB

Ladda hem

Pernilla Gesén © Peder Lingdén

Typ JPG

Format 2832 x 4256

Storlek 1,24 MB

Ladda hem

Fler böcker av Pernilla Gesén