Alva 5 - Alvas kompis blir sjuk

Genre Lättlästa

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Alva 5 - Alvas kompis blir sjuk

av Pernilla Gesén

I huvudet på Alva - åtta år!Det händer mycket runt omkring Alva just nu, och hon funderar en del på livet och döden. Pernilla Gesén gestaltar på ett oerhört initierat sätt hur en åttaåring tänker kring dessa svåra ämnen. När Alvas kompis, Hilda, blir allvarligt sjuk och får läggas in på sjukhus är det många frågor som snurrar i huvudet på Alva. Men Hilda har diabetes och ska inte alls dö som Alva varit orolig för. Samtidigt som Hilda ligger på sjukhus får en annan av Alvas kompisar en lillasyster. Det tycker Alva är jätteroligt, i alla fall till en början. Men när det visar sig att Alvas pappa och hans nya tjej också väntar en bebis så är det inte lika roligt med småsyskon längre!
Det här är Pernilla Geséns femte bok om åttaåriga Alva som bor med sin mamma i en förort till Stockholm. Det har gått knappt ett år sedan Alva flyttade med mamma från pappa Jens och Västerås. I början tyckte Alva att det var jättejobbigt, men nu har hon fått nya kompisar och trivs ganska bra. Och när hon längtar efter sin pappa, så kan de ses. Det är ju bara en timme med tåget till Västerås.

Format Kartonnage

ISBN 9789132153310


FormatE-bok

ISBN 9789132165092


Utg.datum 2008-06-13

Sidor 153

Illustratör Christina Alvner

Pernilla Gesén

Pernilla Gesén har på sina snart femton år som författare hunnit skriva ungefär 40 böcker. Med bland annat sina serier om Alva och Klass 7B, och bilderböckerna om Lova och hennes pappa, har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna och hennes böcker är alltid med på bibliotekens topplistor över de mest utlånade.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1724 x 2494

Storlek 0,79 MB

Ladda hem

Pernilla Gesén © Peder Lingdén

Typ JPG

Format 2832 x 4256

Storlek 1,24 MB

Ladda hem

Fler böcker av Pernilla Gesén