Alva 7 - Alvas nya bästis

Genre Lättlästa

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Alva 7 - Alvas nya bästis

av Pernilla Gesén

Sommarlovet är slut och Alva börjar trean. Men ingenting känns roligt. Julia är fortfarande arg för att Alva släppte kopplet och kaninen Vitnos försvann. Alva får inte ens gå med Julia och Hilda till skolan. Och pappa och Cathrine bryr sig mest om lillebror Beppe i Västerås. Känns det som i alla fall. Vad är det för skoj med att vara storasyster när man ändå bor i en annan stad? Och mamma är ingen som helst tröst - hon bara fnittrar och sitter vid datorn och skriver till Roberto. En mamma som är kär! Hur fånigt är det!?
Det är helt enkelt inte speciellt kul att vara Alva. Det finns inga andra att vara med i skolan - inte förrän det dyker upp en ny tjej i klassen. En tjej som är speciell, på många olika sätt. Och sen får Alva börja på teater och det är något som visar sig passa henne helt perfekt. Det kan ju visst hända bra saker!

Böckerna om Alva beskriver på pricken hur det är att vara i lågstadieåldern, Geséns lyhördhet för barns tankar och känslor märks inte minst i textens underfundiga humor och värme. Det här är böcker att läsa högt och fnissa åt tillsammans, eller läsa själv och känna igen sig i.

Format Inbunden

ISBN 9789132158209


FormatE-bok

ISBN 9789132165115


Utg.datum 2010-08-01

Sidor 126

Illustratör Christina Alvner

Redaktör Maja Lindqvist

Pernilla Gesén

Pernilla Gesén har på sina snart femton år som författare hunnit skriva ungefär 40 böcker. Med bland annat sina serier om Alva och Klass 7B, och bilderböckerna om Lova och hennes pappa, har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna och hennes böcker är alltid med på bibliotekens topplistor över de mest utlånade.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1724 x 2494

Storlek 2,26 MB

Ladda hem

Pernilla Gesén © Peder Lingdén

Typ JPG

Format 2832 x 4256

Storlek 1,24 MB

Ladda hem

Fler böcker av Pernilla Gesén