Alva 8 - Alva reser utomlands

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Alva 8 - Alva reser utomlands

av Pernilla Gesén

Det är höst och det är Halloween och mys i skolan. Alva åker fram och tillbaka mellan Stockholm och Västerås, och saknar lillebror Beppe när hon inte är där varje dag. Men i Stockholm finns ju Fabian och Esmeralda. Och mamma Elena förstås…
Men mamma och Roberto verkar bara bli mer och mer kära, och när det är dags för höstlov bestäms det att allihop ska åka till Kanarieöarna tillsammans. Med på resan skall också Robertos dotter Nicole. Hon är tolv år, men nästan som en tonåring, och gillar inte att åka på semester med en barnunge. Det blir inte så värst roligt för Alva. Men till sist blir det kanske lite, lite bra.

Med fingertoppskänsla fångar Gesén en lågstadietjejs vanliga – och ovanliga! – vardag. Med värme, humor och stor förståelse skildrar hon det där med att leva i två familjer, på två olika platser. Christina Alvners lätt igenkännliga, varma och humoristiska bilder illustrerar.

Format Inbunden

ISBN 9789132160035


FormatE-bok

ISBN 9789132165122


Utg.datum 2011-08-01

Sidor 128

Illustratör Christina Alvner

Redaktör Maja Lindqvist

Pernilla Gesén

Pernilla Gesén har på sina snart femton år som författare hunnit skriva ungefär 40 böcker. Med bland annat sina serier om Alva och Klass 7B, och bilderböckerna om Lova och hennes pappa, har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna och hennes böcker är alltid med på bibliotekens topplistor över de mest utlånade.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1724 x 2492

Storlek 3,23 MB

Ladda hem

Pernilla Gesén © Peder Lingdén

Typ JPG

Format 2832 x 4256

Storlek 1,24 MB

Ladda hem

Fler böcker av Pernilla Gesén