Alva bok 1 och 2 - Alva rymmer och Alva blir kär

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Alva bok 1 och 2 - Alva rymmer och Alva blir kär

av Pernilla Gesén

Böckerna om Alva har älskats av många, och har sålts i över 145 000 exemplar. I januari 2017 börjar SVT visa tv-serien om Alva och samtidigt ger B. Wahlströms ut de två första böckerna som en dubbelvolym. Christina Alvners underbara illustrationer följer självklart med även i denna utgåva.

Allt började den dagen då sjuåriga Alva vaknade av att hon var arg. Eller egentligen började det ju med att mamma och pappa bestämde sig för att skiljas, vilket de valde att berätta lagom till Alvas första skolavslutning! Hur ska hon nu kunna ha trevligt? När föräldrar är så hemska får barn göra vad de vill, det tycker i alla fall Alva. Hon slänger mammas och pappas tandborstar i toaletten och ser dem guppa i det äckliga toalettvattnet. Men det hjälper inte, mer drastiska metoder behövs. Och när Alva vill något riktigt mycket blir hon väldigt påhittig.

PERNILLA GESÉN är en mästare på att skildra vardagen. Med värme och empati beskriver hon hur livet gestaltar sig för en flicka med två familjer och två hem.

BTJ-röster om Alva

Jag faller handlöst för Geséns vardagsnära och hoppfulla text. Alva är en mycket levnadsvarm person. Kärlek, sorg, vänskap och de starka banden till mamma och pappa – allt berättas med humor, allvar och medkänsla.

En utmärkt bok, mitt i vardagen, med verkliga människor och riktiga problem utan enkla lösningar. Gesén lyckas också ovanligt väl med att skildra killar, tjejer, män och kvinnor på ett jämställt och nyanserat sätt.

Pernilla Gesén tar här upp ett känsligt och jobbigt ämne på ett roligt sätt. Texten är skriven utifrån Alvas perspektiv och det är lätt för barn att känna igen sig i Alvas känslor.

Format Inbunden

ISBN 9789132178757

Utg.datum 2016-12-22

Sidor 260

Illustratör Christina Alvner

Pernilla Gesén

Pernilla Gesén har på sina snart femton år som författare hunnit skriva ungefär 40 böcker. Med bland annat sina serier om Alva och Klass 7B, och bilderböckerna om Lova och hennes pappa, har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna och hennes böcker är alltid med på bibliotekens topplistor över de mest utlånade.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1724 x 2492

Storlek 3,47 MB

Ladda hem

Pernilla Gesén © Peder Lingdén

Typ JPG

Format 2832 x 4256

Storlek 1,24 MB

Ladda hem

Fler böcker av Pernilla Gesén