Askfödd

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 15+

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Askfödd

av Sabaa Tahir

Sabaa Tahir jämförs med J.K. Rowling och George R.R. Martin och hennes debut har redan blivit ett fenomen, hyllad av både kritiker och läsare. I Askfödd skildrar hon en storslagen kamp för frihet och en kärlekshistoria som sliter hjärtat itu. Boken är den första av fyra och gick direkt upp till andraplatsen på New York Times bästsäljarlista.

I Krigarnas imperium straffas olydnad med döden. Intellekt slås i bojor och skönhet blir till ruiner. Det som en gång var ett blomstrande rike är nu en värld av aska.

Laias föräldrar är döda, och hennes bror sitter fängslad för landsförräderi. I ett desperat försök att rädda sin bror ber Laia motståndsrörelsen om hjälp och ingår ett ödesdigert avtal.

Elias är den bäste studenten på militärskolan Blackcliff. Han är starkast, snabbast och kommer från en mäktig familj. Men i hemlighet vill han fly från skolan. Han vill inte ägna sitt liv åt att kriga för den brutala överbefälhavaren.

När Laias och Elias vägar korsas inser de att de behöver varandra för att få det de mest av allt vill ha  frihet. Deras öden är tätt sammanflätade och tillsammans kommer de att förändra framtiden för hela Imperiet.

"Spänningen är med från början när hon berättar och beskriver med noggranna detaljer. Först växlar handlingen mellan karaktärerna, innan det snyggt flätas samman. Det nervpirrande slutet bäddar för en uppföljare. Tahir skriver om skrämmande saker, men får det att fungera; hon lyfter inte upp våldet. Hon belyser rasism och boken är filosofisk. Askfödd är en bra, välskriven bok ...”
BTJ-häftet nr 3, 2016.
Lektör Anna-Karin Närkling

"Det är uppenbart att unga kvinnliga bokslukare är förlagens största målgrupp, och Askfödd är inget undantag. Magrutornas och hunkarnas tid är här. Exit Ol Man Gandalf, typ."
Dagens Nyheter om Askfödd

"Askfödd är bland det bästa jag har läst i fantasyväg. Tahir har en förmåga att hela tiden hålla spänningen uppe samtidigt som berättelsen vecklar ut sig."
Hallå Landskrona om Askfödd

Format Inbunden

ISBN 9789132167157


FormatE-bok

ISBN 9789132167164


Utg.datum 2015-12-28

Sidor 540

Översättare Ylva Kempe

Sabaa Tahir

SABAA TAHIR växte upp i Mojaveöknen på familjens motell. På sin fritid slukade hon fantasyromaner och sin brors serietidningar. Numera bor hon i San Fransisco. Hon gillar dånande indierock och allt som är nördigt. Askfödd är hennes debutroman.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 4,01 MB

Ladda hem

Sabaa Tahir © Christophe Testi

Typ JPG

Format 3840 x 5760

Storlek 3,95 MB

Ladda hem

Fler böcker av Sabaa Tahir