Axels monsterjakt 3 - Fy Farao

Genre Lättlästa

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Axels monsterjakt 3 - Fy Farao

av Ewa Christina Johansson

Axel är tillbaka på lagom läbbig monsterjakt.
Den här gången är det på ett museum som Axel och hans vänner förirrar sig. Och inte vilket museum som helst Här finns riktiga mumier. Mumier som plötsligt vaknar till liv. Fy farao!

Axels klass har åkt på utflykt med skolan. Nåja, klassen har åkt på utflykt. Axel kommer för sent och får själv ta sig till museet de ska besöka. Han känner sig som vanligt lite ensam, men är spänd och pirrig ändå. Han har längtat i flera veckor efter att se riktiga mumier!
På museet träffar han världens sötaste, snällaste och mest godisälskande tjej, Rut. Tyvärr är Axels största fiende, Loke, också där. Men det är inte det värsta. Det värsta är att Pär, Ruts jobbiga lillebror, har försvunnit. Igen. Och Rut vill så klart att Axel ska hitta honom. Igen. Hon tror att mumien har tagit Pär. Det hoppas inte Axel Men han gör ju vad som helst för Rut, till och med trotsar en livs levande mumie. Fy farao!

Böckerna om Axel är lättlästa. De är spännande och lagom småläbbiga, men inte så att man får mardrömmar.

Format Inbunden

ISBN 9789132158445

Utg.datum 2010-03-08

Sidor 84

Illustratör Johan Egerkrans

Ewa Christina Johansson

Ewa Christina Johansson bor i Linköping och har alltid älskat att skriva. Hon har skrivit ett fyrtiotal böcker, de flesta för barn och ungdomar och med övernaturliga inslag. Hos B. Wahlströms har hon utkommit med serierna Spökhuset och Axels monsterjakt för yngre läsare, och flera populära fristående spökhistorier för de något äldre läsarna.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1720 x 2492

Storlek 0,76 MB

Ladda hem

Ewa Christina Johansson © Tomas Kihlman

Typ JPG

Format 3744 x 5616

Storlek 1,04 MB

Ladda hem

Fler böcker av Ewa Christina Johansson