Blodsvänner 2: Vittnet

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 9-12 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Blodsvänner 2: Vittnet

av Camilla Lagerqvist

Nyheten om att det har skett ett mord i centrala Uppsala slås upp stort i tidningarna. En man har stuckits med en kniv och lämnats att förblöda på en gata mitt i iskalla december. Disa och hennes två vänner Albin och Ville läser om mordet och fastnar vid en detalj – det finns ett vittne, en ung pojke som har setts springa från platsen. När det framkommer att mordet är en följd av ett inbrott blir de än mer intresserade. Det som har stulits tillhörde nämligen Albins pappa. Snart visar det sig att det är fler än polisen som letar efter pojken – den eller de som ligger bakom mordet vill hitta vittnet och undanröja alla bevis.


"Inte många vet att Hitler skickade hit sina främsta forskare för att de skulle lära av de svenska rasbiologerna. Deras forskning låg sedan delvis till grund när man började utrensningen av människor med oönskad etnicitet. Det här är en mörk period i svensk historia som det inte pratas så mycket om. Jag ville skildra den ur ett ung människas ögon, någon som tillhörde den grupp som ansågs som mindre värd och som staten utsatte för fruktansvärda övergrepp."
– Camilla Lagerqvist

Format Inbunden

ISBN 9789132198540

Utg.datum 2017-10-27

Sidor 176

Camilla Lagerqvist

Camilla Lagerqvist är i grunden journalist, men har varit verksam som författare sedan 2009. Hon har skrivit ett flertal ungdomsromaner, bland annat Uppdraget som tilldelades Nils Holgersson-plaketten 2015.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 1,08 MB

Ladda hem

Camilla Lagerqvist © Pernilla Wahlman

Typ JPG

Format 3264 x 4896

Storlek 11,44 MB

Ladda hem

Camilla Lagerqvist © Pernilla Wahlman

Typ JPG

Format 3264 x 4896

Storlek 12,87 MB

Ladda hem

Fler böcker av Camilla Lagerqvist