Dagbok för utvalda 1 : Jennas första

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 9-12 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Dagbok för utvalda 1 : Jennas första

av Pernilla Gesén

Äntligen en ny serie för mellanåldern av Pernilla Gesén!

Har du någonsin känt dig så ensam att du tror att du ska falla ner i ett svart hål? Har du en förälder som du hatar? En idiot i din klass som gör allt för att förstöra ditt liv? Är du skitful? (Även om en del vuxna säger: Du som är så fin! De ljuger sämre än en kossa går på lina.) Har du glömt bort hur du gjorde när du lekte, men känner dig inte alls som en fjortis? Då är du en av de utvalda.

Tolvåriga Jenna skriver dagbok, men bara för utvalda. En del av den handlar om hennes familj: mamma egoist, pappa snäll och lillebror finast i världen. Allt börjar med att mamma reser långt bort och Jenna blir kvar med en ledsen pappa och en lillebror som behöver kärlek. Men Jenna tänker verkligen inte deppa hela hösten, det är inte mamma värd.

Jennas första är proppfull av viktiga bokstäver som bildar angelägna meningar om sjukt betydelsefulla händelser. Men det viktigaste av allt är nog att Jenna övertalar sina kompisar
att starta ett thrash metal-band som kommer att spela brallorna av Vanessa dum i huvudet och dessutom få Jennas mamma att fatta att hon inte vill lämna sin dotter.

"Att Gesén på det här sättet integrerar ett funktionshinder i handlingen istället för att tydligt fokusera på det gör berättelsen än starkare. Och den är stark, den är en riktig käftsmäll." Göteborgs-Posten

"Sammanfattningsvis har Pernilla Gesén ännu en gång lyckats skapa en karaktär som man tar till sitt hjärta och vill läsa mer om."
BTJ-häftet nr 15, 2016. Lekrör Anna Wilner

Format Inbunden

ISBN 9789132168178

Utg.datum 2016-07-29

Sidor 200

Illustratör Sandra Wagner

Pernilla Gesén

Pernilla Gesén har på sina snart femton år som författare hunnit skriva ungefär 40 böcker. Med bland annat sina serier om Alva och Klass 7B, och bilderböckerna om Lova och hennes pappa, har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna och hennes böcker är alltid med på bibliotekens topplistor över de mest utlånade.

Röster om Jennas första:

"Att Gesén på det här sättet integrerar ett funktionshinder i handlingen istället för att tydligt fokusera på det gör berättelsen än starkare. Och den är stark, den är en riktig käftsmäll."
- Göteborgs-Posten 

"Sammanfattningsvis har Pernilla Gesén ännu en gång lyckats skapa en karaktär som man tar till sitt hjärta och vill läsa mer om."
- BTJ-häftet nr 15, 2016. Lektör Anna Wilner

 

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1531 x 2161

Storlek 2,16 MB

Ladda hem

Pernilla Gesén © Peder Lingdén

Typ JPG

Format 2832 x 4256

Storlek 1,24 MB

Ladda hem

Fler böcker av Pernilla Gesén