Demondeckarna 2 - Ormhäxans förbannelse

Genre

Åldersgrupp 9-12 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Demondeckarna 2 - Ormhäxans förbannelse

av Johan Sjöberg & Johan Egerkrans

Dante och Miriam tittade rakt ner i det gigantiska ormgapet. Huggtänderna fick farmors slaktarkniv att se ut som en tandpetare och ur svalget steg en distinkt doft av svavel.

Demondeckarna är Svavelköpings främsta och enda undersökningsbyrå för övernaturliga mysterier. Men efter att Dante, Elton och Miriam med nöd och näppe överlevt konfrontationen med lärardemonen Sephirot har demoner, spöken, varulvar och vampyrer lyst med sin frånvaro under hela sommarlovet. Då slår Hollywoodkändisen Ann Ankh ner som en bomb i småstadsidyllen. Hon är fullkomligt oemotståndlig och har snart lindat invånarna i den lilla staden runt sina långa, smala fingrar. Miriam är den enda som misstänker att något inte står rätt till. Om man tittar riktigt noga – påminner hon inte lite om en orm …?

"Boken är lättläst, snabbläst och håller ett högt tempo. Det är mycket fart och action i boken och den har ett bra driv. I boken finns detaljrika svartvita illustrationer som förhöjer spänningen och ger extra krydda till berättelsen. Ormhäxans förbannelse är en spännande, men samtidigt rolig bok för alla bokslukare som gillar rysliga mysterier med ett övernaturligt tema."
BTJ-häftet nr 12, 2015. Lektör Carola Lindström

Format Inbunden

ISBN 9789132165870


FormatE-bok

ISBN 9789132165887


Utg.datum 2015-04-28

Sidor 200

Johan Sjöberg

Johan Sjöberg har alltid fascinerats av det okända och övernaturliga. De senaste 25 åren har han gett drakar, demoner, zombier och andra hemskheter liv genom sitt arbete med rollspel, tv-spel och datorspel. Skuggor över Svavelköping är hans första bok och inleder serien Demondeckarna.

Johan Egerkrans

Johan Egerkrans är ett välkänt namn i barnboksvärlden. Hans senaste verk Nordiska väsen har fått enorm uppmärksamhet och spås bli en klassiker. Han har illustrerat en mängd böcker med figurer av alla slag, men brinner själv för det fantastiska och övernaturliga. Han är uppväxt och bor i Stockholm.

"Egerkrans gör det allra viktigaste: berättar för att han själv älskar sitt ämne, med stor respekt för läsaren. Detta är en bok att återkomma till, läsa styckevis och helt men många gånger, och ha i bokhyllan länge." Lotta Olsson recenserar Nordiska väsen i DN 20130810.

Följ Johan Egerkrans på Facebook: facebook.com/johanegerkranspublic

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1713 x 2492

Storlek 3,18 MB

Ladda hem

Johan Sjöberg © Åsa Liffner

Typ JPG

Format 2480 x 3256

Storlek 1,12 MB

Ladda hem

Johan Egerkrans © Ida Sundquist

Typ JPG

Format 2362 x 3543

Storlek 0,88 MB

Ladda hem

Johan Egerkrans © Ida Sundquist

Typ JPG

Format 3543 x 4724

Storlek 5,38 MB

Ladda hem

Fler böcker av Johan Sjöberg & Johan Egerkrans