Den vita döden

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 9-12 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Den vita döden

av Camilla Lagerqvist

Vid en vacker sjö ligger ett slott. En gång i tiden bodde kungligheter där, men nu fungerar slottet som ett sanatorium. Dit kommer människor med tuberkulos, då frisk luft och vila sägs kunna bota den fasansfulla sjukdomen. Trettonåriga Julia har varit ett par veckor på sanatoriet, och hennes vardag består av stora portioner fet mat, ständiga läkarkontroller och mycket sömn och vila. Men så anländer Luca till slottet och Julia får för första gången uppleva riktig kärlek.

Den vita döden är en ovanlig berättelse om den första stora kärleken, som står i skarp kontrast mot den ständigt närvarande döden.

"Miljön som Camilla Lagerqvist diktar fram är förtrollande, utan att behöva tillföras övernaturliga ingredienser. Författaren fångar fjäderlätt in en bräcklig människas inre utveckling. Den vita döden är en bok som kommer att älskas. Jag kan på stående fot utnämna den till en blivande klassiker för unga läsare som väntar på att bli 13 som Julia."
Arbetarbladet

"Camilla Lagerqvist fångar ypperligt en tid som verkar finnas i en helt annan värld, men som egentligen inte ligger så långt borta."
Tidningen Kulturen

"Den vita döden är en bok som handlar om både liv och död, men också kärlek och glädje // Författaren skildrar på ett mycket fint och ömsint sätt den spirande förälskelsen mellan Julia och Luca i detta dödens väntrum. // Camilla Lagerqvist har lyckats ge en mycket bra skildring av 30-talet med dess rasbiologi, syn på handikappade och tuberkulosens härjningar bland befolkningen."
BTJ-häftet nr 10, 2016, Lektör Agneta Warheim

Format Inbunden

ISBN 9789132167454

Utg.datum 2016-04-27

Sidor 160

Camilla Lagerqvist

Camilla Lagerqvist är i grunden journalist, men har varit verksam som författare sedan 2009. Hon har skrivit ett flertal ungdomsromaner, bland annat Uppdraget som tilldelades Nils Holgersson-plaketten 2015.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 0,46 MB

Ladda hem

Camilla Lagerqvist © Pernilla Wahlman

Typ JPG

Format 3264 x 4896

Storlek 11,44 MB

Ladda hem

Camilla Lagerqvist © Pernilla Wahlman

Typ JPG

Format 3264 x 4896

Storlek 12,87 MB

Ladda hem

Fler böcker av Camilla Lagerqvist