Detektiverna 2 - Guldskatten

Genre

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Detektiverna 2 - Guldskatten

av Suzanne Mortensen & Lisa Moroni

Tim och Tove är i parken och kastar pinnar till hunden Ludde. Pinnen flyger rakt in i en buske och snart kommer Ludde tillbaka med en trasig plastpåse i munnen. Ur påsen faller en guldklocka, halsband och örhängen. En riktig skatt! Men eftersom Tim och Tove är detektiver så förstår de genast att det måste vara stöldgods.
Ett lagom spännande äventyr med versaler, för barn som just knäckt läskoden. SUZANNE MORTENSEN och LISA MORONIS serie Detektiverna startade 2014 med den mycket
omtyckta Hundtjuven.

"Korta meningar, rak handling och riklig dialog gör texten lätt att läsa för dem som precis har passerat nybörjarstadiet. Det finns ett driv i berättandet som håller uppe läsarens intresse. Lisa Moroni har fått stort utrymme för sina akvareller. Hennes målningar är lekfulla och ömsinta i milda klara färger. I hennes bildvärld är Tim mörkhyad och hon låter både tjuvar och poliser vara av både manligt och kvinnligt kön. En riktigt bra lättläst serie både vad gäller text och bild!"
BTJ-häftet nr 14, 2015.
Lektör Christina Wedenmark

Format Inbunden

ISBN 9789132165962


FormatE-bok

ISBN 9789132165979


Utg.datum 2015-06-29

Sidor 32

Illustratör Lisa Moroni

Suzanne Mortensen

Suzanne Mortensen bor i Lund och Åhus. Hon är bibliotekarie och författare och har tidigare skrivit spökhistorier, noveller och artiklar om biblioteksarbete och skönlitteratur. 2009 debuterade hon som barnboksförfattare med de två första böckerna i serien om Dickens detektivbyrå. Samma år mottog hon Svenska Akademiens bibliotekariepris. Suzanne fick Åhus kulturpris 2012.

Lisa Moroni

Jag heter Lisa och bor i Tyresö tillsammans med man, dotter och hund. Innan jag började göra barnböcker provade jag på alla möjliga andra jobb, pysslade med foto och reste ut i världen. Men jag har alltid älskat att skriva och rita. Till slut insåg jag att det var det jag ville satsa på. 2012 var året då allt hände. Jag födde min fina dotter och jag jobbade med mina första böcker! Se upp för krokodilen! hade jag börjat skriva redan medan jag gick på Skrivarakademin 2008. Den boken blev det första samarbetet med min mamma, Eva Eriksson. I Lokas monsterglasögon gjorde jag även illustrationerna och det blev den första av böckerna om Loka. Samtidigt illustrerade jag Odla med Tuva, av Sofi Hjort. Så jag hade verkligen fullt upp. Så fort bebisen sov satt jag och skrev eller ritade. Själv sov jag nog inte så mycket. Men vem kan sova när man istället kan sitta och jobba med det man älskar?
Sen har det fortsatt rulla på. Nu har dottern börjat på dagis och jag får ännu mer tid till att göra böcker! Förutom att skriva och illustrera tycker jag om att vara ute i naturen, så frön och sticka.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1805 x 2575

Storlek 5,73 MB

Ladda hem

Suzanne Mortensen © Jenny Ivarsson

Typ JPG

Format 1890 x 2835

Storlek 9,15 MB

Ladda hem

Lisa Moroni © Åsa Liffner

Typ JPG

Format 3543 x 4906

Storlek 6,78 MB

Ladda hem

Fler böcker av Suzanne Mortensen & Lisa Moroni