Detektiverna 3 - Inbrottet

Genre -

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Detektiverna 3 - Inbrottet

av Suzanne Mortensen & Lisa Moroni

Detektivernas farligaste fall – i VERSALER

Tim och Tove leker i sin trädkoja när de plötsligt får syn på ett par skumma typer som smyger in hos grannen. Kan det vara inbrottstjuvar? Barnen tar med sig hunden Ludde och smyger efter. En spännande deckare i versaler, för barn som just knäckt läskoden. Med härliga illustrationer, enkla meningar och en handling som är lätt att hänga med i.

Format Inbunden

ISBN 9789132168277

Utg.datum 2016-06-27

Sidor 32

Illustratör Lisa Moroni

Suzanne Mortensen

Suzanne Mortensen bor i Lund och Åhus. Hon är bibliotekarie och författare och har tidigare skrivit spökhistorier, noveller och artiklar om biblioteksarbete och skönlitteratur. 2009 debuterade hon som barnboksförfattare med de två första böckerna i serien om Dickens detektivbyrå. Samma år mottog hon Svenska Akademiens bibliotekariepris. Suzanne fick Åhus kulturpris 2012.

Lisa Moroni

Jag heter Lisa och bor i Tyresö tillsammans med man, dotter och hund. Innan jag började göra barnböcker provade jag på alla möjliga andra jobb, pysslade med foto och reste ut i världen. Men jag har alltid älskat att skriva och rita. Till slut insåg jag att det var det jag ville satsa på. 2012 var året då allt hände. Jag födde min fina dotter och jag jobbade med mina första böcker! Se upp för krokodilen! hade jag börjat skriva redan medan jag gick på Skrivarakademin 2008. Den boken blev det första samarbetet med min mamma, Eva Eriksson. I Lokas monsterglasögon gjorde jag även illustrationerna och det blev den första av böckerna om Loka. Samtidigt illustrerade jag Odla med Tuva, av Sofi Hjort. Så jag hade verkligen fullt upp. Så fort bebisen sov satt jag och skrev eller ritade. Själv sov jag nog inte så mycket. Men vem kan sova när man istället kan sitta och jobba med det man älskar?
Sen har det fortsatt rulla på. Nu har dottern börjat på dagis och jag får ännu mer tid till att göra böcker! Förutom att skriva och illustrera tycker jag om att vara ute i naturen, så frön och sticka.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1811 x 2575

Storlek 2,31 MB

Ladda hem

Suzanne Mortensen © Jenny Ivarsson

Typ JPG

Format 1890 x 2835

Storlek 9,15 MB

Ladda hem

Lisa Moroni © Åsa Liffner

Typ JPG

Format 3543 x 4906

Storlek 6,78 MB

Ladda hem

Fler böcker av Suzanne Mortensen & Lisa Moroni