Diabolic

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 15+

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Diabolic

av S.J. Kincaid

Nydanande sci-fi med universums hårdaste hjältinna

En Diabol är hänsynslös. En Diabol är livsfarlig. Inte ett spår av mänsklighet återstår hos dem. Eller?

Nemesis är en Diabol, en varelse med mänskligt utseende, mänskligt DNA, men manipulerad och programmerad att inte bry sig om något annat än sin ägares välmående. I Nemesis fall är det Sidonia, dottern i en av galaxens högst uppsatta familjer. Flickorna växer upp sida vid sida - den ena människa, den andra livvakt.

Men så kräver kejsaren Sidonias närvaro i det kejserliga palatset, som ett sätt att utpressa hennes pappa. Det enda sättet för Nemesis att skydda Sidonia nu, är att ta hennes plats. Omgiven av korrupta politiker och bortskämda rikemansbarn måste hon lära sig att se ut och uppföra sig som en fin dam. En svår uppgift, när man är framavlad för att döda.

Men när rymdimperiet hotar att falla sönder upptäcker Nemesis att hon trots allt har en human sida, som vida överträffar den hos personerna hon omges av. Bland intriger, svek och förräderi är kanske hennes förmåga att älska det som kan rädda såväl henne som hela imperiet.

”Tankeväckande, oförutsägbar och beroendeframkallande” Kirkus Reviews

”Fantastiska karaktärer som läsare kan relatera till och känna för … De här protagonisterna och den unika miljön kommer alla YA-fans att älska.” School Library Journal

Format Inbunden

ISBN 9789132168901

Utg.datum 2016-12-22

Sidor 460

Översättare Katarina Falk

S.J. Kincaid

S.J. Kincaid drömde som barn om att bli astronaut, men eftersom hon var för dålig på matte snöade hon istället in på science fiction. Hennes kritikerrosade debutroman Insignia blev nominerad till bokhandelskedjan Waterstones pris för bästa barn- och ungdomsbok, och Diabolic har blivit en förhandsfavorit redan innan släpp.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1843 x 2740

Storlek 0,85 MB

Ladda hem

S.J. Kincaid © Chelsea Dier

Typ JPG

Format 164 x 250

Storlek 0,01 MB

Ladda hem