Dickens detektivbyrå 4 - Juvelkuppen

Genre

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Dickens detektivbyrå 4 - Juvelkuppen

av Suzanne Mortensen

Allt som glimmar …

… är inte av guld

Ägaren till juvelerarbutiken Guld & Glitter är arg och ledsen. Dyrbara smycken och fina klockor för flera miljoner kronor har försvunnit när hans guldsmedsbutik rånades. Dickens detektivbyrå får i uppdrag att lösa fallet. Men frågetecknen hopar sig snabbt och faror lurar på vägen. Vem eller vilka står bakom denna fräcka juvelkuppen? Hur ska ledtrådarna på brottsplatsen tolkas? Ljuger vittnena eller är de pålitliga? Och hur är det egentligen med guldsmeden själv. Har han verkligen rent mjöl i påsen?
Clara Dickens och hennes trogna medhjälpare, tvillingarna Brodin, får lägga stor möda på att snoka i stadens alla hörn. Mycket står på spel och detektivernas spårhund riskerar nästan livet för att klara uppdraget.

Juvelkuppen är fjärde delen i en kul och spännande serie om två modiga barn som blir medhjälpare åt en superskicklig och annorlunda detektiv.

Suzanne Mortensen bor i Lund och Åhus. Hon är bibliotekarie och författare och har tidigare skrivit spökhistorier, noveller och artiklar om biblioteksarbete och skönlitteratur.
I år mottog hon Svenska Akademiens bibliotekariepris för år 2009.


Sagt om Dickens detektivbyrå:

Jag tror att serien kommer att locka många unga läsare.
Marianne Ericsson, BTJ

Språket är rättframt, rakt och roligt, karaktärerna lagom knasiga.
Jenny Rydqvist, Sydsvenska Dagbladet

Format Inbunden

ISBN 9789132157820

Utg.datum 2010-10-01

Sidor 140

Redaktör Jenny Ivarsson

Illustratör Kristina Grundström

Suzanne Mortensen

Suzanne Mortensen bor i Lund och Åhus. Hon är bibliotekarie och författare och har tidigare skrivit spökhistorier, noveller och artiklar om biblioteksarbete och skönlitteratur. 2009 debuterade hon som barnboksförfattare med de två första böckerna i serien om Dickens detektivbyrå. Samma år mottog hon Svenska Akademiens bibliotekariepris. Suzanne fick Åhus kulturpris 2012.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 1,57 MB

Ladda hem

Suzanne Mortensen © Jenny Ivarsson

Typ JPG

Format 1890 x 2835

Storlek 9,15 MB

Ladda hem

Fler böcker av Suzanne Mortensen