Firnbarnen : Inmurade

Genre

Åldersgrupp 9-12 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Firnbarnen : Inmurade

av Lena Ollmark

De mest skrämmande spökhistorierna utspelas inte alls på gamla vindar och i övergivna kråkslott  snarare där man borde känna sig som mest trygg och säker.

Ingen av byggnadsarbetarna ville erkänna det, men det som fanns bakom tegelväggen i källaren gjorde dem alla illa till mods. Skolbänkarna och katedern var täckta av ett tjockt lager damm. På ett par av bänkarna låg böcker fortfarande uppslagna. Som om en skolklass rest sig upp och lämnat rummet för att sedan försvinna. Vad hade hänt här egentligen? Firnbyskolan har just renoverats inför höstterminen. Leo, Natta och Teddy ska börja sexan i skolan som ligger i närheten av Firnby, samhället som fått sitt namn efter traktens svåra snöstormar. Det skapas genast motsättningar mellan de tre eleverna. Men så händer något nere i källaren, i skolans nya slöjdsal  något som de tre tillsammans bevittnar. Bland sågblad, borrmaskiner och brännare verkar någonting gömma sig. Senare inträffar en allvarlig olycka på samma plats. Motvilligt måste Leo, Natta och Teddy försöka samarbeta. Har de lockat fram något där nere  eller är allt som händer bara tillfälligheter? För över hundra år sedan rasade en fruktansvärd snöstorm i trakten. Några barn blev instängda i skolan tillsammans med sin strängt religiösa lärarinna. Vad som hände med dem är en väl bevarad hemlighet. Men någonstans i byggnadens finns ännu spår av en mycket gammal ondska.

Format Inbunden

ISBN 9789132163982


FormatE-bok

ISBN 9789132164804


Utg.datum 2014-10-01

Sidor 200

Lena Ollmark

Lena Ollmark är född 1968 och bor i Stockholm. Hon skriver böcker för både barn och vuxna, bland annat serien Krabbsjögrund. Hon har också skrivit manus till tv-serien Lilla spöket Laban. När hon inte skriver är Lena ute på skolor och skrämmer elever. Hon reser gärna, läser mycket och älskar skräckfilm.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 1,39 MB

Ladda hem

Lena Ollmark © Åsa Liffner

Typ JPG

Format 3672 x 4724

Storlek 11,76 MB

Ladda hem

Fler böcker av Lena Ollmark