Gökungen

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 12-15 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Gökungen

av Frances Hardinge

När 11-åriga Triss vaknar upp efter en olycka vet hon att något är väldigt fel. Hon är omättligt hungrig, hennes syster verkar rädd för henne och hennes föräldrar viskar bakom stängda dörrar. Triss har svårt att minnas, och när hon tittar i sin dagbok har någon rivit ut alla sidor.

Allt eftersom Triss “tillfrisknar” gör hon allt märkligare och hemskare upptäckter om sitt liv, sin familj och dess hemligheter. Är det Triss som håller på att bli galen eller har hennes olycka utlöst någonting fruktansvärt?

Gökungen är dels en krypande, suggestiv skräckberättelse i gränslandet mellan det övernaturliga och verkliga – dels en gripande skildring om en familj i sorg. Det är också en berättelse om frigörelse; att växa upp och hitta sig själv.

Skrivet om Gökungen
”[A] deliciously dark and dangerous concoction that casts a bewitching spell.”
The Guardian

”This dark fairy-story is long /.../ but maintains its suspense well and is full of twists and creepy moments.”
The Telegraph

Format Inbunden

ISBN 9789132201332

Utg.datum 2017-12-28

Sidor 450

Översättare Ylva Kempe

Frances Hardinge

Frances Hardinge växte upp i ett stort, ensligt hus i en by på engelska landsbygden. Hon har studerat engelska och litteratur vid universitetet i Oxford, och blev så förälskad i staden att hon bott kvar där sedan dess. Hennes böcker är flerfaldigt prisbelönta, och Lögnernas träd är den andra ungdomsboken någonsin som vunnit Costa Book of the Year.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 0,82 MB

Ladda hem

Frances Hardinge © David Levenson

Typ JPG

Format 4368 x 2912

Storlek 1,38 MB

Ladda hem

Fler böcker av Frances Hardinge