Hjälparbyrån 1 - Fallet med den försvunna enhörningen

Genre

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Hjälparbyrån 1 - Fallet med den försvunna enhörningen

av Daniel Edfeldt

Nova stod tyst en stund och tänkte efter. En hjälparbyrå? Det lät inte alls lika tufft som en detektivbyrå. Inte ens i närheten. Men det var ändå bättre än ingenting alls. Och helt klart roligare än att sitta under ett träd tills det började växa mossa ur öronen.

Tvillingarna Nova och Simon har haft ett högst ordinärt sommarlov hittills, men från och med dagen de startar sin halvhemliga hjälparbyrå kommer ingenting någonsin vara alldagligt längre. ”Vi löser alla typer av problem” lyder byråns paroll, och så blir det också. Fast ingen av dem hade förstås kunnat förvänta sig att en liten, olycklig skogstomte skulle knacka på och be om deras hjälp med att finna ett försvunnet, magiskt enhörningsföl! Första delen av nya lättlästa serien Hjälparbyrån är en hisnande resa in i det okända – där långt ifrån allt är ofarligt och mysigt.

(Lite magi-kuriosa: Visste du att i motsats till tomtar som oftast bor i skogen, så huserar spöken, feer och häxor i städerna? Och att just häxor roar sig med att kasta glömma-bort-förtrollningar på barn, så att de glömmer göra sin matteläxa eller borsta sina tänder? Men det finns varelser som är ännu värre, som mest är uppe om nätterna när människorna sover …)

"I bästa sagostil med många fantastiska väsen tar författaren oss med in i sagoskogen. De två huvudpersonerna kompletterar varandra bra med sina personligheter, en impulsiv och en mer teoretisk tänkare. På ett vardagligt och enkelt språk berättas historien i Fallet med den försvunna enhörningen, underhållande med mycket värme och detaljerat så det är lätt för läsaren att göra sina egna bilder. Huvudpersonerna och de olika väsen som medverkar beskrivs tydligt med alla sina olika egenskaper, det är lätt att bilda sig en egen uppfattning om dem man möter i texten. Illustrationerna av Mats Minnhagen är tydliga, svartvita teckningar som knyter väl an till texten.Till högläsning fungerar texten utmärkt och läsaren utlovas också fler äventyr med tvillingarna."
BTJ-häftet nr 12, 2015. Lektör Eva E:Son Fransson

"Författaren som tidigare producerade och skrev manus till tv- och datorspel, blandar med frejdig fantasi nutidsmarkörer och sagans ingredienser i en spännande mix, där varje kapitel slutar på klippans brant. Man blir nyfiken och vänder blad.” -Länstidningen Östersund

Format Inbunden

ISBN 9789132163777


FormatE-bok

ISBN 9789132163784


Utg.datum 2015-04-28

Sidor 110

Illustratör Mats Minnhagen

Daniel Edfeldt

DANIEL EDFELDT har lång bakgrund som dator-och tv-spelsproducent (för spel med karaktärer som bland andra Bamse och Mumintrollen), men jobbar idag som utbildningsproducent på Skatteverket. Han har skrivit ett flertal episoder till tv-serien Stadens Hjältar, som idag visas i över 70 länder världen över. På B. Wahlströms har tidigare Tisdagskossan och Tisdagspiraterna utkommit.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1724 x 2492

Storlek 3,82 MB

Ladda hem

Daniel Edfeldt © Tina Stafren

Typ JPG

Format 4865 x 6520

Storlek 2,14 MB

Ladda hem

Daniel Edfeldt © Tina Stafren

Typ JPG

Format 4865 x 6520

Storlek 6,05 MB

Ladda hem

Fler böcker av Daniel Edfeldt