Hög press

Genre

Åldersgrupp 12-15 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Hög press

av Jesper Tillberg

Ny unik fotbollsserie

Tom är fjorton år, halvitalienare och hans största intresse är fotboll. Han spelar med Enskede IK men tillbringar mest tid på bänken. Han är helt enkelt inte tillräckligt bra. Det vill säga – han är bra på att prata och tänka fotboll, men inte lika bra på att faktiskt spela. Och hans behov av att alltid säga vad han tycker uppskattas inte av tränaren. Samtidigt som allt skiter sig med fotbollslaget flyttar en italiensk familj till Toms kvarter. Dottern Giulietta är grym på fotboll och hennes pappa visar sig vara en riktig fotbolls- tränare från italienska ligan. Plötsligt får Tom användning för alla timmar han har lagt på att spela FIFA ...
Hög press är första delen i en ny, unik fotbollsserie om att hitta sin position både på och utanför planen. Följ med från början på Toms resa från misslyckad yttermittfältare till seriös fotbollstränare. Alla som kan något om fotboll vet att tränaryrket är hårt, tufft och att de ständigt är under hög press.

”… sammantaget är Hög press den bästa skönlitterära ungdomsboken om fotboll på länge - realistisk, välskriven och engagerande blir den en härlig läsupplevelse!"
BTJ, Häftepos 15107581, Lektör Staffan Wennerlund

"Det här är en intressant bok på flera sätt. De flesta fotbollsböcker handlar om fotbollsspelare som kanske tänker på fotbollsstrategi men som främst spelar spelet. Här handlar det mer om strategi och taktik och synvinkeln är främst fotbollstränarens. Dessutom får man intressanta inblickar i hur man kan se på fotboll på olika sätt, beroende om man är från Italien eller Sverige … Boken kommer säkert att bli populär bland fotbollsintresserade, särskilt de som gillar teori och taktik.”
-LitteraturMagazinet om Hög press

Format Inbunden

ISBN 9789132164644


FormatE-bok

ISBN 9789132164651


Utg.datum 2015-03-02

Sidor 320

Jesper Tillberg

Jesper Tillberg har publicerat 14 ungdomsböcker. Han har också regisserat Sveriges Radios Julkalender och har producerat dokumentärer för såväl SR som SVT. Jesper är även ungdomstränare i fotboll och bandy där han hämtat mycket inspiration till den nya bokserien. En av Jespers tidigare serier, Kapten Svea, kom från början till som ett radioprogram för barn, men som den allkonstnär han är förstod Jesper snart att Svea hade ett liv även som bok. Liksom Svea och hennes familj bor Jesper med sin fru och sina två barn i Stockholm.

Röster om Hög press

"Det här är en intressant bok på flera sätt. De flesta fotbollsböcker handlar om fotbollsspelare som kanske tänker på fotbollsstrategi men som främst spelar spelet. Här handlar det mer om strategi och taktik och synvinkeln är främst fotbollstränarens. Dessutom får man intressanta inblickar i hur man kan se på fotboll på olika sätt, beroende om man är från Italien eller Sverige … Boken kommer säkert att bli populär bland fotbollsintresserade, särskilt de som gillar teori och taktik.”
-LitteraturMagazinet om Hög press

”… sammantaget är Hög press den bästa skönlitterära ungdomsboken om fotboll på länge - realistisk, välskriven och engagerande blir den en härlig läsupplevelse!"
-BTJ, Häfte 15107581, Lektör Staffan Wennerlund. 

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 2,03 MB

Ladda hem

Jesper Tillberg © Åsa Liffner

Typ JPG

Format 2879 x 4032

Storlek 8,15 MB

Ladda hem

Jesper Tillberg © Jan Eriksson

Typ JPG

Format 2879 x 4032

Storlek 8,15 MB

Ladda hem

Fler böcker av Jesper Tillberg