Jack

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 12-15 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Jack

av Christina Lindström

Jack är en bultande kärlekshistoria men också en berättelse om att sona sina brott, se framåt och gå vidare. Christina Lindström skriver rappt, trovärdigt och gripande om den första kärleken.

Vi spelar Counterstrike och skrattar, och resten av natten ligger vi under Frejas rödprickiga, svala påslakan och kysser varandra. Hennes haka blir öm av min skäggstubb.

Jack är den snygga och coola killen, som är grym på innebandy och får alla tjejer han vill ha. Freja har en lite för stor näsa, en rosa stickad mössa och tycker om att titta på sälar. De är ett omaka par på papperet, men när de träffas i ett badrum på en fest kan ingen av dem värja sig. De faller handlöst för varandra och allt känns helt rätt. Men så hinner Jacks historia ikapp dem. I grundskolan var han en mobbare och han har ett förflutet inom nazistiska rörelser. Jack har förändrats, men för Freja blir det snart obehagligt uppenbart att Jack inte är den hon trodde att han var.

"Med samma närvaro och känslighet som i den bejublade debuten Hälsningar från havets botten skildrar hon två tonåringars förtvivlan när världen inte är som man vill att den ska vara."
- Yukiko Duke, Vi Läser, om Jack

"I ”Jack” trodde jag först att det skulle bli den klassiska historien om en snygg och populär kille som blir kär i en annorlunda, pluggigare, inte lika snygg tjej. Men! Det utvecklas alltså på grund av omständigheter och blir även en jobbig resa i självinsikt för Jack. Mycket mer spännande för oss läsare. Lindström kom förra året med ”Hälsningar från havets botten” som jag gillade, och ”Jack” uppskattar jag ännu mer. Bra tema, fina karaktärer och allmänt genomförande. Det bästa är just grejen med Jacks uppförande, past and present. Och så en himla snygg framsida på det."
- Bokhora, Johanna Lindbäck om Jack

Format Inbunden

ISBN 9789132167096


FormatE-bok

ISBN 9789132167102


Utg.datum 2016-03-21

Sidor 267

Christina Lindström

CHRISTINA LINDSTRÖM debuterade 2015 med den kritikerrosade ungdomsromanen Hälsningar från havets botten och gav under året även ut den lättlästa boken Leo och klumpen i magen. Sedan dess har hon gett ut ett stort antal böcker och är en lika uppskattad författare för de yngre såväl som de äldre läsarna.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1652 x 2480

Storlek 2,34 MB

Ladda hem

Christina Lindström © Jan Andersson

Typ JPG

Format 626 x 880

Storlek 0,13 MB

Ladda hem

Christina Lindström © Jan Andersson

Typ PNG

Format 581 x 801

Storlek 0,97 MB

Ladda hem

Christina Lindström © Therese Sandell

Typ JPG

Format 3318 x 4977

Storlek 5,74 MB

Ladda hem

Christina Lindström © Therese Sandell

Typ JPG

Format 5470 x 3647

Storlek 4,55 MB

Ladda hem

Fler böcker av Christina Lindström