Klara 1 - Klaras dröm

Genre

Åldersgrupp

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Klara 1 - Klaras dröm

av Pia Hagmar

I första boken om Klara, Klaras dröm, får vi träffa 12-åriga Klara som inget hellre vill än att få börja rida. Klara har ont i magen av avundsjuka när hon hänger över staketet vid ridskolan och ser eleverna rida. Hästar och ridning präglar så småningom Klaras vardag genom glädje och förväntningar, men också sorg och besvikelse allt det som hör livet till! Pia Hagmars serie om Klara är en kärleksförklaring till hästar och ridsporten i 18 böcker. Men Klaras övriga vardag skildras också med närhet, värme och humor. Böckerna är gestaltade ur hennes perspektiv och med stark närvarokänsla får vi vara med om allt ifrån den första kärleken och nära vänskap till uppbrott och svåra val.

Format Inbunden

ISBN 9789132158803

Utg.datum 2010-03-02

Sidor 168

Anne Anttila

Pia Hagmar

Pia Hagmar kommer ursprungligen från Göteborg där hon föddes 1961. Genom åren har Pia haft massor med olika sorts jobb: trädplanterare, hästskötare, museiguide och lärarvikare till exempel, men mest uppskattade hon journalistyrket – innan hon blev författare på heltid.

Den första bok Pia fick utgiven var Sara och Misty, år 1991. Men sin allra första bok skrev hon redan som sjuåring. Den heter Höga hattens klubb och de korsmärkta träden. Till Pias förvåning ville inte förlaget hon skickade in den till, ge ut den. Som tur var fick det henne inte att ge upp författarambitionerna.

Hösten 1999 kom de första fyra böckerna i den populära serien om Klara. Det har blivit 18 titlar i den högt älskade skildringen av flickan Klara som inget hellre vill än att börja rida. Förutom Klaras kärlek och intresse för hästar, får vi följa hennes vardagsliv med kompisar och jobbiga föräldrar. Pias första lättlästa serie, Fakirflickan (2000), handlar om Julia som känner sig ganska osynlig i sin stora, röriga familj. Sedan följde ännu en ny serie – Dalslandsdeckarna, som nu blivit till en massa superspännande och otroligt omtyckta deckare. Det lite speciella med den serien är att Pias egna söner är förebilder till huvudpersonerna. Pia har fortsatt att skriva inom den lättlästa genren, med serierna om Flisan och Pål & co. Därpå följde trilogin om Millan, för mågruppen 12-15 år, och Saga och Max, en genomillustrerad serie i fyrfärg för de barn som precis lärt sig läsa.

Pias författarstil uppskattas enormt för dess finurlighet, värme och humor. Hon kan med fingertoppskänsla röra sig mellan olika mijöer och berätta med stor inlevelse om olika karaktärer från olika bakgrunder och i olika åldrar. Med charm och insikt fångar hon läsaren och skapar igenkänning och närhet. Det syns på boktopplistorna, men är också något hon själv också märker när hon är ute i skolorna och berättar om hur det är att skriva.

Idag bor Pia i ett stort hus på landet, en bit väster om den stora sjön Vättern i Sverige.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1535 x 2340

Storlek 0,64 MB

Ladda hem

Pia Hagmar © Bengt Öberg

Typ JPG

Format 4896 x 3264

Storlek 4,30 MB

Ladda hem

Pia Hagmar © Bengt Öberg

Typ JPG

Format 3932 x 2733

Storlek 7,01 MB

Ladda hem

Fler böcker av Pia Hagmar