Labyrintens hemlighet

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 9-12 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Labyrintens hemlighet

av Ritta Jacobsson

Bonussyskonen Nikki och Oliver är så olika som två trettonåringar kan bli. Men det här sommarlovet blir de tvungna att stå ut med varandra. Deras föräldrar är bortresta och de ofrivilliga syskonen ska bo hos en gammal släkting på herrgården Branteholm. Fast även om omgivningen ser spännande ut, så finns där inte mycket att göra. Nikki och Oliver får inte ens gå in i den stora igenvuxna labyrinten på ägorna.

Sommarlovet segar sig fram. Men så vaknar Oliver mitt i natten av att en vit skåpbil gasar iväg från gården och Nikki upptäcker att det lyser i den fallfärdiga stugan i labyrintens mitt, trots att det borde vara omöjligt att ta sig igenom de vildvuxna häckarna …

En nervkittlande sommarlovsdeckare av Ritta Jacobsson, som vunnit Spårhunden två gånger för sina tidigare deckare Afrodite och döden och Eviga glömskans allé.

Format Inbunden

ISBN 9789132181955

Utg.datum 2017-04-26

Sidor 200

Ritta Jacobsson

Ritta Jacobsson föddes 1950 i Tammerfors i Finland men flyttade som ung till Sverige. Hon har skrivit berättelser så länge hon kan minnas, men först 1994 vågade hon lämna sitt chefsjobb och tog steget in i det okända - som författare.

Efter en lång rad ungdomsböcker om Tina, och Jonzon, Jonsson samt vuxendeckaren Exekutorn kom hon ut med ungdomsdeckaren "Afrodite och döden", som vann Spårhundenpriset för bästa svenska ungdomsdeckare. Afrodite-böckerna har sedermera blivit en hel serie.

I sina böcker kombinerar Ritta sin förmåga att skriva trovärdigt och engagerande med sin känsla för en riktigt spännande historia. "Ritta Jacobsson skriver insiktsfullt psykologiskt, med bra och trovärdiga dialoger, nyanserad persongestaltning och skickliga beskrivningar av miljöer som bidrar till den täta, kusliga stämningen" skriver en av många positiva recensenter.

Hon gör ofta författarbesök i skolor för att inspirera eleverna att läsa och skriva egna berättelser.

Hennes böcker har översatts till flera olika språk och har blivit populära bl.a. i Tyskland, Norge och Italien.

Eviga glömskans allé vann Spårhunden 2013. Ritta är den första som ensam vunnit Spårhunden två gånger.

<iframe width="200" height="113" src="http://www.youtube.com/embed/ZejyUgsiSTM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 2,80 MB

Ladda hem

Ritta Jacobsson © Tina Jacobsson

Typ JPG

Format 2832 x 3872

Storlek 2,71 MB

Ladda hem

Ritta Jacobsson

Typ JPG

Format 2537 x 2832

Storlek 2,31 MB

Ladda hem

Fler böcker av Ritta Jacobsson