Lennart van Helsings monsterresa 1 - Den hemliga boken

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 9-12 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Lennart van Helsings monsterresa 1 - Den hemliga boken

av Jesper Tillberg & Peter Bergting

Elvaårige Lennarts familj är speciell på flera sätt. Dels älskar de vitlök så mycket att det nästan är pinsamt, och dels kommer de från en gammal monsterdräparsläkt – deras mest kände släkting är ingen mindre än Abraham van Helsing, mannen som sägs ha tagit kål på Dracula. När Lennart får nys om en matlagningstävling bestämmer han sig för att använda ett recept från en gammal bok han hittat på vinden. En hemlig bok, där flera sidor saknas. Han måste hitta de rätta ingredienserna!
Lennart lämnar det trygga hemmet i Stockholm och beger sig på en hisnande resa som tar honom ända till Transsylvanien. Där träffar han den vackra vampyrflickan Louella, men trots sitt ursprung vill Lennart minst dräpa henne … Tillsammans löser de istället mysteriet kring Draculas död, och hittar de viktiga ingredienserna så Lennart kan göra en riktig blodpudding.

Den hemliga boken är första delen i serien om Lennart van Helsing, som tvingas ut på monsterresor runt om i världen. En hel massa monstruösa illustrationer av mästaren Peter Bergting är insprängda i texten. Ett vinnande recept med mycket humor!

Format Inbunden

ISBN 9789132158070

Utg.datum 2011-08-01

Sidor 240

Illustratör Peter Bergting

Redaktör Maja Lindqvist

Jesper Tillberg

Jesper Tillberg har publicerat 14 ungdomsböcker. Han har också regisserat Sveriges Radios Julkalender och har producerat dokumentärer för såväl SR som SVT. Jesper är även ungdomstränare i fotboll och bandy där han hämtat mycket inspiration till den nya bokserien. En av Jespers tidigare serier, Kapten Svea, kom från början till som ett radioprogram för barn, men som den allkonstnär han är förstod Jesper snart att Svea hade ett liv även som bok. Liksom Svea och hennes familj bor Jesper med sin fru och sina två barn i Stockholm.

Peter Bergting

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1532 x 2326

Storlek 3,37 MB

Ladda hem

Jesper Tillberg © Åsa Liffner

Typ JPG

Format 2879 x 4032

Storlek 8,15 MB

Ladda hem

Jesper Tillberg © Jan Eriksson

Typ JPG

Format 2879 x 4032

Storlek 8,15 MB

Ladda hem

Fler böcker av Jesper Tillberg & Peter Bergting