Lille Atlas

Genre Bilderböcker 3-6 år

Åldersgrupp 3-6 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Lille Atlas

av Stefan Ljungqvist & Johan Egerkrans

LILLE ATLAS<br/>
av Stefan Ljungqvist & Johan Egerkrans<br/>
Lille Atlas bär en del av världen på sina axlar ...<br/>
Lille Atlas pappa har försvunnit. Han gav sig av och lämnade kvar Atlas och hans mamma. Varför gjorde han det? Är det kanske Atlas fel? Det känns tungt att bära även om man är den starkaste pojken i hela världen. Atlas bestämmer sig för att söka efter sin pappa och på hans väg får vi möta några av de färgstarka cirkusartisterna och de ovanliga cirkusdjuren. LILLE ATLAS är en berättelse om saknad och skuldkänslor. Om att känna sig svag fast man är så stark att man kan lyfta både nyvaxade jätteormar och fåfänga noshörningar. Och om att vägen till riktig styrka kan vara lång och ta oväntade vändningar.<br/>
<br/>
Färgstarka personligheter och fantastiska sagor har varit en stor del av Stefan Ljungqvists liv - från hans tidiga barndom i Sundbyberg, då han lyssnade till godnattsagor som hans mamma läst in på band, till de senaste tio årens yrkesliv då han skapat innehåll till serietidningar, animerad film och tv-spel. Johan Egerkrans växte upp på Lidingö. I späd ålder plockade han upp en penna och började rita och han har inte lagt ner den än. Johan har tecknat allt från serier till konceptillustrationer för datorspel. Johan bor och arbetar i Stockholm. LILLE ATLAS är Stefans och Johans andra bilderbok. De debuterade 2005 med TAGGTRÅDSTIM. Stefan skriver också böckerna om MONSTERFLICKAN. Den första delen av fem kom hösten 2006. Johan har gjort de spännande illustrationerna i MONSTERFLICKAN.<br/>
<br/>

Format Inbunden

ISBN 9789173511377

Utg.datum 2007-10-16

Sidor 40

Stefan Ljungqvist

Färgstarka personligheter och fantastiska sagor har varit en stor del av Stefan Ljungqvists liv, från hans tidiga barndom i Sundbyberg – då han lyssnade till godnattsagor som hans mamma läst in på band – till de senaste tio årens yrkesliv – då han skapat innehåll till serietidningar, animerad film och TV-spel.
Tillsammans med Johan Egerkrans debuterade Stefan år 2005 med bilderboken Taggtråds-Tim och har också skrivit Lille Atlas tillsammans.
Stefan skriver också böckerna om Monsterflickan i vilka Johan har gjort de spännande illustrationerna. Den första delen av fem kom hösten 2006.

Johan Egerkrans

Johan Egerkrans är ett välkänt namn i barnboksvärlden. Hans senaste verk Nordiska väsen har fått enorm uppmärksamhet och spås bli en klassiker. Han har illustrerat en mängd böcker med figurer av alla slag, men brinner själv för det fantastiska och övernaturliga. Han är uppväxt och bor i Stockholm.

"Egerkrans gör det allra viktigaste: berättar för att han själv älskar sitt ämne, med stor respekt för läsaren. Detta är en bok att återkomma till, läsa styckevis och helt men många gånger, och ha i bokhyllan länge." Lotta Olsson recenserar Nordiska väsen i DN 20130810.

Följ Johan Egerkrans på Facebook: facebook.com/johanegerkranspublic

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 2362 x 3000

Storlek 0,83 MB

Ladda hem

Johan Egerkrans © Ida Sundquist

Typ JPG

Format 2362 x 3543

Storlek 0,88 MB

Ladda hem

Johan Egerkrans © Ida Sundquist

Typ JPG

Format 3543 x 4724

Storlek 5,38 MB

Ladda hem

Fler böcker av Stefan Ljungqvist & Johan Egerkrans