Lögnernas träd

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 12-15 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Lögnernas träd

av Frances Hardinge

Fjortonåriga Faiths föräldrar bestämmer sig för att flytta ut till en vindpinad ö vid engelska kusten och hon förstår att det ligger mer bakom beslutet än vad de vuxna låtsas om. När hennes pappa kort därefter omkommer under mystiska omständigheter tror Faith sig veta något som kan ha betydelse. Men hon är bara en flicka, och i 1800-talets England anses hon inte värd att ta på allvar. Om hon ska få någon klarhet i vad som hänt måste hon ta reda på det på egen hand.

I jakten på ledtrådar hittar hon ett märkligt träd bland sin fars tillhörigheter. Det växer och bär frukt bara om man berättar en lögn för det. I gengäld avslöjar trädet en sanning. Eftersom trädet kan vara hennes enda chans att få reda på vad som hände hennes pappa, sprider hon lögn efter lögn över den lilla ön. Men lögner har en tendens att få eget liv …

Lögnerna träd är en suggestiv berättelse om tro, vetenskap och sanningstörst. Den har vunnit flera prestigefulla priser (bland annat Costa Book of the Year) och hyllas världen över för sin intrig och atmosfär.


Lögnernas träd är genial: mörk, spännande, unik i sitt slag. Alla borde läsa Frances Hardinge. Alla.
– Patrick Ness

Oavlåtligt spännande och höggradigt intressant … Frances Hardinges viktorianska roman om tro och vetenskap är minst lika fascinerande för unga läsare som för vuxna.
– Svenska Dagbladet

Format Inbunden

ISBN 9789132175756

Utg.datum 2017-01-27

Sidor 450

Översättare Ylva Kempe

Frances Hardinge

Frances Hardinge växte upp i ett stort, ensligt hus i en by på engelska landsbygden. Hon har studerat engelska och litteratur vid universitetet i Oxford, och blev så förälskad i staden att hon bott kvar där sedan dess. Hennes böcker är flerfaldigt prisbelönta, och Lögnernas träd är den andra ungdomsboken någonsin som vunnit Costa Book of the Year.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 2,79 MB

Ladda hem

Frances Hardinge © David Levenson

Typ JPG

Format 4368 x 2912

Storlek 1,38 MB

Ladda hem

Fler böcker av Frances Hardinge