Min första stjärnbok

Genre Barnfakta

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Min första stjärnbok

av Anja Baklien

Sagospäckad faktabok för små stjärnskådare!
I den fjärde boken i serien om naturens underligheter måste läsaren vända näsan mot himlen och spana. Hittar du stjärnbilderna? Kan du bocka av Karlavagnen med Stora Björn? Läs och lyssna till de spännande sagorna från den grekiska mytologin, hissna till alla småläskiga inslag och skratta åt stolta gudar, krigare, prinsessor och monster.

Som alltid vill Anja Baklien inspirera läsarna till att själva ska bege sig ut i naturen och upptäcka. Hon skriver med egna ord om de urgamla sagorna och gör dem lättillgängliga för dagens små. Finurlig kuriosa om himlen och stjärnorna blandas med spännande fakta och lustiga detaljer. Vi får träffa jägaren Orion, hästen Pegasus, de sju systrarna Plejaderna och deras oxe och många, många fler. Vi lär oss hur man hittar stjärnbilderna på himlen, hur de - enligt sagorna - hamnade där och hur alla på olika vis är släkt med varandra.
Anja Bakliens lekfulla ton och personliga blick gör hennes serie unik på marknaden, där det dessutom länge saknats liknande böcker om stjärnbilder för de små läsarna. Istället för att själv försöka sig på att göra stjärnhimlen rättvisa har hon låtit Johan Egerkrans stå för både sagobilder och bilderna på himlavalvet. Hans mångsidiga, humoristiska och detaljtrogna stil passar målgruppen utmärkt.

Format Inbunden

ISBN 9789132157127

Utg.datum 2010-08-01

Sidor 96

Illustratör Johan Egerkrans

Redaktör Maja Lindqvist

Anja Baklien

Anja Baklien är född i Norge, men bor sedan länge i Stockholm. Genom sina böcker vill hon inspirera läsaren att ge sig ut på upptäcksfärd, och ge både stora och små kunskap om och förståelse för naturen. Hennes intresse för fotografi i kombination med det stora naturintresset födde serien, som numera består av sex titlar om allt mellan himmel och jord.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1819 x 2197

Storlek 1,58 MB

Ladda hem

Anja Baklien © Åsa Liffner

Typ JPG

Format 3543 x 4920

Storlek 4,84 MB

Ladda hem

Fler böcker av Anja Baklien