Ödehuset

Genre Lättlästa

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Ödehuset

av Ewa Christina Johansson

Axel har fortfarande inte fått speciellt många kompisar i sin nya skola. Och han spelar inte fotboll med de andra killarna. Han vill inte vara i närheten av Loke och hans taskiga kommentarer. Men en dag ställer Ruts lillebror Pär till det igen. Han råkar skjuta en fotboll genom fönstret på ett ödehus. Och när han går in för att hämta den så kommer han aldrig tillbaka! Nu måste Axel rädda honom igen, för Axel gör vad som helst för Rut.
Alla vet att det spökar i ödehuset, för en gång i tiden försvann någon där. En man som hade en krok i stället för en hand. Därför blir Axel inte helt missnöjd när Loke, som också gillar Rut, följer efter honom in. Men Loke och Axel är ju dödsfiender och har lite svårt att enas i sökandet efter Ruts lillebror. Och hela tiden vilar skuggan av den försvunne över dem

Format Inbunden

ISBN 9789132157202

Utg.datum 2009-08-06

Sidor 86

Illustratör Johan Egerkrans

Ewa Christina Johansson

Ewa Christina Johansson bor i Linköping och har alltid älskat att skriva. Hon har skrivit ett fyrtiotal böcker, de flesta för barn och ungdomar och med övernaturliga inslag. Hos B. Wahlströms har hon utkommit med serierna Spökhuset och Axels monsterjakt för yngre läsare, och flera populära fristående spökhistorier för de något äldre läsarna.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1725 x 2494

Storlek 2,11 MB

Ladda hem

Ewa Christina Johansson © Tomas Kihlman

Typ JPG

Format 3744 x 5616

Storlek 1,04 MB

Ladda hem

Fler böcker av Ewa Christina Johansson