Pojken i randig pyjamas

Genre

Åldersgrupp 9-12 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Pojken i randig pyjamas

av John Boyne

När nioårige Bruno kommer hem en dag upptäcker han att alla hans saker håller på att packas i lådor. Hans pappa, kommendanten, har blivit befordrad och hela familjen måste flytta till ett annat hus långt borta, där det inte finns någon att leka med och inget att göra. Det är dystert och tråkigt på det nya stället och Bruno och hans storasyster vantrivs.
Utanför huset finns ett taggtrådsstängsel, som sträcker sig så långt ögat kan nå och på andra sidan stängslet bor märkliga människor i ran¬diga kläder. Det verkar inte vara särskilt trevligt på andra sidan, men Bruno, som drömmer om att bli upptäckare, bestämmer sig för att ta reda på mer om de underliga människorna bakom stängslet. Det är så han lär känna den jämnåriga pojken Schmuel, och äntligen får en vän att leka med. En vänskap som får katastrofala följder.
Gripande om förintelsen i Auschwitz, sedd genom en nioårig pojkes ögon.
”Genom att steg för steg leda oss till alltmer skakande upptäckter lyckas Boyne suggerera fram en stämning av hopplöshet och skräck, väl så stark som de överlevandes historier.”
SvD

Format Inbunden

ISBN 9789132163555


FormatE-bok

ISBN 9789132163562


Utg.datum 2014-01-07

Sidor 178

Översättare Anna Strandberg

Redaktör Louella Bergman

John Boyne

John Boyne är irländare och bor i Dublin. Han skriver både för barn och för vuxna. Pojken i randig pyjamas, hans mest kända verk, är utgiven i 50 länder, har filmatiserats och är såld i mer än 5 miljoner exemplar världen över.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1650 x 2480

Storlek 2,02 MB

Ladda hem

John Boyne © Chris Close

Typ JPG

Format 2648 x 3968

Storlek 1,13 MB

Ladda hem

John Boyne © Chris Close

Typ JPG

Format 2648 x 3968

Storlek 1,02 MB

Ladda hem

Fler böcker av John Boyne