Saga och Max 6 – Saga på ridläger

Genre Lättlästa

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Saga och Max 6 – Saga på ridläger

av Pia Hagmar

I serien Saga och Max skapar Pia Hagmar och Maria Källström dramatik för de som just har knäckt koden.

Saga ska åka på ridläger och hennes bästa kompis Max säger att han kommer att sakna henne. Saga skrattar och kallar honom töntig.

Först går det jättebra för Saga, ponnyn Malte är snäll och söt och de galopperar ett helt varv. Ingen annan vågar det. Efteråt tittar de andra barnen surt på Saga. Och när det är dags att sova så känns allt jättekonstigt. Saga saknar Max! Hon ångrar att hon var dum mot honom. Hon ringer till Max och säger förlåt. Skönt! Och nästa dag kommer någon på oväntat besök.

Format Inbunden

ISBN 9789132167362


FormatE-bok

ISBN 9789132167379


Utg.datum 2016-03-21

Sidor 32

Illustratör Maria Källström

Pia Hagmar

Pia Hagmar kommer ursprungligen från Göteborg där hon föddes 1961. Genom åren har Pia haft massor med olika sorts jobb: trädplanterare, hästskötare, museiguide och lärarvikare till exempel, men mest uppskattade hon journalistyrket – innan hon blev författare på heltid.

Den första bok Pia fick utgiven var Sara och Misty, år 1991. Men sin allra första bok skrev hon redan som sjuåring. Den heter Höga hattens klubb och de korsmärkta träden. Till Pias förvåning ville inte förlaget hon skickade in den till, ge ut den. Som tur var fick det henne inte att ge upp författarambitionerna.

Hösten 1999 kom de första fyra böckerna i den populära serien om Klara. Det har blivit 18 titlar i den högt älskade skildringen av flickan Klara som inget hellre vill än att börja rida. Förutom Klaras kärlek och intresse för hästar, får vi följa hennes vardagsliv med kompisar och jobbiga föräldrar. Pias första lättlästa serie, Fakirflickan (2000), handlar om Julia som känner sig ganska osynlig i sin stora, röriga familj. Sedan följde ännu en ny serie – Dalslandsdeckarna, som nu blivit till en massa superspännande och otroligt omtyckta deckare. Det lite speciella med den serien är att Pias egna söner är förebilder till huvudpersonerna. Pia har fortsatt att skriva inom den lättlästa genren, med serierna om Flisan och Pål & co. Därpå följde trilogin om Millan, för mågruppen 12-15 år, och Saga och Max, en genomillustrerad serie i fyrfärg för de barn som precis lärt sig läsa.

Pias författarstil uppskattas enormt för dess finurlighet, värme och humor. Hon kan med fingertoppskänsla röra sig mellan olika mijöer och berätta med stor inlevelse om olika karaktärer från olika bakgrunder och i olika åldrar. Med charm och insikt fångar hon läsaren och skapar igenkänning och närhet. Det syns på boktopplistorna, men är också något hon själv också märker när hon är ute i skolorna och berättar om hur det är att skriva.

Idag bor Pia i ett stort hus på landet, en bit väster om den stora sjön Vättern i Sverige.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1799 x 2575

Storlek 2,77 MB

Ladda hem

Pia Hagmar © Bengt Öberg

Typ JPG

Format 4896 x 3264

Storlek 4,30 MB

Ladda hem

Pia Hagmar © Bengt Öberg

Typ JPG

Format 3932 x 2733

Storlek 7,01 MB

Ladda hem

Fler böcker av Pia Hagmar