Strimmor av hopp

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 15+

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Strimmor av hopp

av Ruta Sepetys

Litauen 1941
Lina är precis som alla andra femtonåringar i Litauen, hon målar och tecknar och blir förälskad i pojkar. Tills en kväll när Sovjets hemliga polis slår in dörren och för bort familjen. Lina, hennes mamma och lillebror skiljs från pappan och tvingas upp i en smutsig tågvagn på väg mot ett fångläger i det kalla och ogästvänliga Sibirien. Här tvingas de att arbeta hårt under l ohyggliga förhållanden och varje dag är en kamp för att överleva.
Det är svåra år och det är bara deras viljestyrka, kärlek och hopp som får Lina och hennes familj att ta sig igenom dagarna. Men är det nog för att de ska överleva?

Ruta Sepetys är väl förtrogen med historien då hennes släkt drabbades hårt av Stalins utrensningar på 40-talet. Hon ger en unik inblick i en av världshistoriens mer okända händelser som drabbade tusentals människor i Baltikum. Detta är en modig, brutalt ärlig och viktig bok som inte lämnar någon oberörd.

<iframe title="YouTube video player" width="450" height="283" src="http://www.youtube.com/embed/GPiQ_LuKtDE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Format Inbunden

ISBN 9789132159589

Utg.datum 2011-09-01

Sidor 224

Översättare Lina Erkelius

Redaktör Annika Johnsson

Ruta Sepetys

Ruta Sepetys (uttalas Roota Suh-pettys) är född och uppvuxen i Detroit, Michigan. Efter att ha studerat opera på college sadlade hon om till ekonom och läste International Finance i Europa för att väl hemma igen ge sig in i musikbranschen. Förutom att skriva och arbeta med musik undervisar hon på universitetet. Hon bor i Nashville, Tennessee tillsammans med sin man.

Ruta har tidigare skrivit romanen Strimmor av hopp.

Boktrailer – Tårar i havet

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 2,21 MB

Ladda hem

Ruta Sepetys © Kacie Lynn Wheeler

Typ JPG

Format 2738 x 1825

Storlek 2,23 MB

Ladda hem

Ruta Sepetys © Kacie Lynn Wheeler

Typ JPG

Format 2738 x 1825

Storlek 1,62 MB

Ladda hem

Ruta Sepetys © Kacie Lynn Wheeler

Typ JPG

Format 1825 x 2738

Storlek 1,49 MB

Ladda hem

Fler böcker av Ruta Sepetys