Svart vatten

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 9-12 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Svart vatten

av Camilla Jönsson

Hon såg något i ena hörnet av bilrutan, en svag suddig kontur, som imma. Det var en hand. En fuktig hand som trycktes mot glaset. Bara det att det inte stod någon på andra sidan.

Ingen jämnårig skulle bli avundsjuk på Agnes sommarlov. Hon badar inte, för hon är rädd för vatten. Hon är ensam mest hela tiden, för hennes bästis är i Grekland och svarar inte ens på sms. Sedan träffar hon Noel. Precis som Agnes gillar han egentligen inte ens sommargrejer som att bada och vara utomhus. Men han blir ändå nyfiken när Agnes berättar om den gamla stengången som döljer sig under ytan i Vallerbosjön och tillsammans bestämmer de sig för att utforska den.

Ungefär samtidigt börjar Agnes känna sig förföljd. Hon är säker på att hon ser någon stå i mörkret utanför fönstret. Hon upptäcker blöta fotspår bakom sig, trots att hennes egna skor är torra. Och sent en kväll är golvet i Agnes rum täckt av vatten.

Format Inbunden

ISBN 9789132167171


FormatE-bok

ISBN 9789132167188


Utg.datum 2016-03-21

Sidor 158

Camilla Jönsson

Camilla Jönsson har skrivit i hela sitt liv. Som barn tillverkade hon små böcker med bild och text och sedan fortsatte hon med noveller, dikter och skräckberättelser. 2006 tog hon examen vid Lunds universitets författarskola och nu är hon verksam som litteraturkritiker och undervisar unga och vuxna i kreativt skrivande. Debuten kom 2013 med Det går bara inte! och Ekon är hennes andra roman.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1653 x 2480

Storlek 3,00 MB

Ladda hem

Camilla Jönsson © Malin Enting

Typ JPG

Format 2979 x 4468

Storlek 4,53 MB

Ladda hem

Fler böcker av Camilla Jönsson