Maja Stormhatt 4 - Häxans skatt

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 6-9 år

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Maja Stormhatt 4 - Häxans skatt

av Suzanne Mortensen

Sara och Jesper har tvingats flytta till ett fallfärdigt torp på landet, eftersom deras pappa har stora skulder. Syskonen vantrivs, ända tills de träffar på häxan Maja Stormhatt.

Hon berättar att det för länge sedan bodde en annan häxa i Saras och Jespers torp – den stormrika Elvira Hasselkvast. Det sägs också att Elvira grävde ner sina rikedomar i närheten av torpet. En skatt som skulle kunna lösa alla familjens problem.

Med hjälp av Maja Stormhatt börjar syskonen leta efter skatten. Men så hittar de ett meddelande från Elvira Hasselkvast: Jag förbannar alla uslingar som vågar röra min skatt. Ska barnen verkligen våga fortsätta skattjakten?

En härligt spännande häxsaga som passar utmärkt för högläsning, med roliga illustrationer av Bettina Johansson. Häxans skatt är den fjärde, fristående delen i serien Maja Stormhatt.

”Humoristisk och härlig mysrysare.”
Norrtelje Tidning om Maja Stormhatt 1 – En häxa sitter barnvakt

”En rolig och lite galen bok som ändå tar avstamp i barns vardag.”
Tidningen Förskolan om Maja Stormhatt 1 – En häxa sitter barnvakt

Format Inbunden

ISBN 9789132168970

Utg.datum 2017-04-26

Sidor 100

Illustratör Bettina Johansson

Suzanne Mortensen

Suzanne Mortensen bor i Lund och Åhus. Hon är bibliotekarie och författare och har tidigare skrivit spökhistorier, noveller och artiklar om biblioteksarbete och skönlitteratur. 2009 debuterade hon som barnboksförfattare med de två första böckerna i serien om Dickens detektivbyrå. Samma år mottog hon Svenska Akademiens bibliotekariepris. Suzanne fick Åhus kulturpris 2012.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1716 x 2492

Storlek 1,53 MB

Ladda hem

Suzanne Mortensen © Jenny Ivarsson

Typ JPG

Format 1890 x 2835

Storlek 9,15 MB

Ladda hem

Fler böcker av Suzanne Mortensen