Eldmärkt

Genre Övrig Barn & UB

Åldersgrupp 15+

Förlag B Wahlströms

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Eldmärkt

av Sabaa Tahir

Laia och Elias är på flykt genom öknen, på väg mot det ökända fängelset Kauf för att frita Laias bror. Efter sig har de Kommendantens trupper, beordrade att döda eller fånga dem.

Helene är kvar i huvudstaden, för evigt bunden av eden hon svurit till den nye kejsaren. Hon försöker desperat glömma sin kärlek till Elias, eftersom han numera är Imperiets, och därmed även hennes, största fiende.

Men när Helenes vägar korsas med Elias och Laias, blir det uppenbart var hennes sympatier ligger. Trots att Elias valt Laia och friheten, kan Helene inte låta bli att hjälpa dem undkomma trupperna. Även om det kan stå henne dyrt.

Sabaa Tahir jämförs med J.K. Rowling och George R.R. Martin och fantasyserien Aska och eld har redan blivit ett fenomen, hyllad av både kritiker och läsare. I Eldmärkt skildrar hon en storslagen kamp för frihet och en kärlekshistoria som sliter hjärtat itu. Boken är den andra av fyra och har legat etta på New York Times bästsäljarlista.

”Ännu mer står på spel än i dess föregångare … gastkramande.”
Publishers Weekly

Skrivet om första delen i serien, Askfödd:

“Det är uppenbart att unga kvinnliga bokslukare är förlagens största målgrupp, och Askfödd är inget undantag. Magrutornas och hunkarnas tid är här. Exit Ol Man Gandalf, typ.”
Dagens Nyheter om Askfödd

“Askfödd är bland det bästa jag har läst i fantasyväg. Tahir har en förmåga att hela tiden hålla spänningen uppe samtidigt som berättelsen vecklar ut sig.”
Hallå Landskrona om Askfödd

Format Inbunden

ISBN 978913216975

Utg.datum 2017-04-26

Sidor 500

Översättare Ylva Kempe

Ylva Kempe

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1879 x 2786

Storlek 3,01 MB

Ladda hem

Fler böcker med Ylva Kempe